АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКултураНовиниОбщина Пловдив

Обявяват поръчката за кино Космос

Утре или в понеделник ще бъде обявена откритата процедура по избор на изпълнител за реконструкцията на кино „Космос“. Обществената поръчка е готова и в момента се оглежда от АОП, като се очаква до часове агенцията да даде зелена светлина за обявяването ѝ. Това съобщиха кметът Костадин Димитров и заместникът му Пламен Панов на пресконференция в Общината днес.

Процедурата ще е на обща стойност от около 9 млн. лева и с нея ще се реализира вече одобреният от целия град проект на арх. Димитър Балджиев и екипа му. Осигурените от държавата 4,4 млн. лева ще бъдат разходвани през следващите 3 години, като в този период администрацията ще се опита да осигури останалите средства за дългоочакваното завършване на знаковия за Пловдив проект. Има възможност липсващите на този етап пари да дойдат от Европа, като Пловдив, заедно с Габрово, вече е кандидатствал за няколко проекта, един от които е самото кино.

КОГА СТАРТИРА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТА И КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. обавяват схемата за наще,,останалите да ринат съдържанието вътре хахаха

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина