АктуалноГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Община и пожарна: бъдете внимателни!

Във връзка с продължаващата и днес прогноза за лошо време – очакван бурен вятър между 10.00 и 14.00 ч. с пориви от 60-70 км/ч. от Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив и от Община Пловдив предупреждават гражданите за изостряне на вниманието.

Времето в Пловдив: вятърът продължава и носи хлад

Пожарната отправи апел към всички, на които е наложително да излизат днес: преди да напуснете своя дом огледайте добре откритите площи около вас и отстранете всички неукрепени предмети- тенти, простори и саксии, за да предотвратите възможността от инциденти. Внимателно подбере маршрута си и не паркирайте под дървета.

Код Червено за пловдивската пожарна днес

Младите хора да се погрижат за сигурността на свои възрастни близки и родители.

Домоуправителите да подходят с отговорност и повишено внимание към поддържането и укрепването на покривните обшивки.

На косъм от инцидент на ул. „Найчо Цанов“

Продължава разчистването на паднали дървета и клони в града, като се очаква днес напълно да бъдат ликвидирани тези последици от бурята. От администрацията съобщиха, че за да се навакса със събирането на всичката паднала растителност, комуналните фирми ще продължат да дежурят с удължено време и в следващите дни.

Според информация на директора на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев вече 90 – 95 % от падналите клони и дървета в Пловдив са обработени, а тази нощ няма постъпили нови сигнали.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина