АктуалноГрадътНовини

Код Червено за пловдивската пожарна днес

Сигнали за над 60 паднали дървета, над 20 надвиснали ламарини и 9 пожара от сутринта за пловдивската служба

Изключително динамичен и натоварен ден за пловдивските огнеборци и спасители. През изминалите 10 часа служителите на РДПБЗН – Пловдив обработиха десетки сигнали за произшествия, причинени от силните пориви на вятъра.

60 са получените и посетени сигнали за паднали дървета, като данните са към 19 часа. В голяма част от случаите, за да бъдат отстранени опасно надвисналите дървета се наложи да изчакаме и да получим съдействие от екипи на EVN. Напрегнато бе дежурството на инспекторите в оперативен център на РДПБЗН -Пловдив.

„Колегите непрекъснато приемаха сигнали, насочваха и предислоцираха екипи към местопроизшествия в различни точки на града. Работната обстановка бе гореща и нажежена, но както винаги професионализмът надделя. Огнеборци и спасители от Сектор СОД реагираха на около 20 сигнала за висящи ламарини, 10 за опасно надвиснали билбордове и информационни табели. В същото време огнените ни момчета потушиха и 9 пожара, възникнали на територията на областта“ съобщиха от Пловдивската пожарна команда.

В утрешния ден между 10.00 и 14.00 ч. също се очаква лошо време с пориви на вятъра 60-70 км/ч.

Вижте съветите на огнеборците:

„Съветваме домоуправителите да подходят с отговорност и повишено внимание към поддържането и укрепването на покривните обшивки. Апелираме към по- младите хора да се погрижат за сигурността на свои възрастни близки и родители.

И към работещите: преди да напуснете своя дом огледайте добре откритите площи около вас и отстранете всички неукрепени предмети- тенти, простори и саксии, за да предотвратите възможността от инциденти. Внимателно подбере маршрута си и не паркирайте под дървета.

Нека заедно бъдем отговорни в името на живота и неговата безопасност!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина