АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Най-четените новини през октомври 2023

Традиционният преглед на темите, които силно развълнуваха читателите на Под тепето според класацията „Най-четените новини“, продължава с месеца, минал под знаменателя на Местни избори 2023. Учудващо, или пък не, тази тема не е най-четената за октомври 2023-а година. Ето и

Топ 5 на най-популярните статии за м. X 2023 г.:

Най-голям интерес през десетия месец бележи скръбната вест Напусна ни легенда на ъндърграунд музиката в Пловдив.

Само на 38 години почина Боян Ставрев – Боби Гъбата (GBT, Hollowgram) – рапър, музикален продуцент и DJ.

На втора позиция се класира един от малкото почти завършени проекти на изпратеното ръководство в града под тепетата в мандата на Здравко Димитров с рекордните издънки на половинкилометровото трасе, свързващо район „Западен“ с „Централен“.

Като за Гинес: 77 пейки на 530 м. между платната на бул. „Хаджи Димитър”.

С видеото „Трима души на една пейка, без да броим оператора“ Под тепето аплодира Здравко Димитров за края на мандата му.

Припомняме, че три месеца след рязането на лентата на булеварда и изпращането на Зико от управлението на Пловдив в управлението на църковните имоти, бул. „Хаджи Димитър“ най-накрая придоби завършен вид.

В очакване на сбъдването на мечтата за удобен и модерен жп транспорт, новината, че „ПИМК Рейл“ придоби първото в България разрешение за пътнически жп услуги от изпълнителна агенция „Железопътна администрация“, набра такава популярност, че достигна трета позиция по четения за месеца.

PIMK обяви кога пуска първия пътнически влак

И този месец не минава без криминална новина в ТОП 5, този път на почетното IV-то място е Мъж наби тийнейджър в пловдивски мол след спречкване. Пловдивчанинът, ступал няколко момчета, след спречкване при преминаване през въртяща се врата на входа на търговския обект на бул. „Руски“, обра доста овации.

Близо 15 400 души се развълнуваха от новината, че Бутат емблематичния в миналото ресторант Форум, в която ви разказахме как теренът под известно като едно от най-луксозните заведения в средата на 90-те години, станало по-късно ресторант от веригата „Даяна“, скоро ще се застрои.

Снимка на корицата: Venelin Dobrev

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина