АктуалноБизнесГрадътЖивотИзбор на редактораКвартали

Бутат емблематичния в миналото ресторант Форум

Събарят емблематичния в миналото ресторант Форум на източното платно на бул. „Цар Борис III Обединител“. Теренът под известното като едно от най-луксозните заведения в средата на 90-те години, станало по-късно ресторант от веригата „Даяна“, скоро вероятно ще се превърне в нова жилищна кооперация или бизнес център.

Супер имотът в сърцето на града е собственост на наследниците на покойния бизнесмен Иван Ботушаров, който навремето създаде „Форум“ и посрещаше тогавашния елит на града в изискана обстановка, с изключително атрактивно за годините на прехода меню. Ресторантът бе известен и с огромната си градина, която скоро обаче ще бъде застроена. Сигурно е едно- бъдещи строителни дейности ще ангажират екипи на Археологическия музей, тъй като там ще се появят културно-исторически пластове.

Припомняме, че преди няколко години друго знаково заведение в съседство на „Форум“-а, както го наричаха, падна под натиска на инвестиционните интереси- култовият ресторант „Греми“. В момента на парцела там строят собствениците на „Хъс“, като проектът им върви към финал.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

  1. Зам. кмета по строителството Райчев, помак от лъки, държанка на пимка. Илиян му строи 2къщи в марково, даже папката в офиса на пимк е надписана – къщи Райчев, Марково, 2.
    Какъв контрол какви 5лв очаквате от тази измет в общината.
    Лошото е, че след 28ми ще дойдат следващите гладни псета!

  2. Не са виновни инвеститорите (без да ги защитавам ) Ами вие..щот бягате да си купувате апартаментчита като кибритени кутийки 50кв , и мечтаете да се граждани , а те инвеститорите печелят от балъци като вас. А вие се натискайте в тези мизерни 50 квадрата жилище

  3. Алчни и неспособни! Общинари и архитекти…. същите като собствениците! Ще изникне поредното Квазимодо на архитектурата! Съсипаха и унищожиха най-старият жив европейски град. За тези време историята ще отсъди: Погром, разпад и духовно пропадане в небитието!

  4. Време е за нова бутафория на нещо си,,, то в града нормална сграда нова няма, предимно евтини копторокашони с гаден вид, незаконно ситуирани и нагло навряни наникъде…и тук няма да бъде по- различно. До 10 години живата история на Пловдив ще е умряла окончателно.

  5. За живеене е шумно и опушено, за офиси ти трябват лесен достъп с кола, паркинги, а клиентите не пътуват с градския транспорт, с велосипеди и тротинетки. Мястото си беше точно за заведение.

  6. E, трябва си, трябва си…то и без това толкова много ниви и свободни места и парцели стоят в идеалния център, трябва още малко да се застрои, че да не е такава пустиня, прави са хората…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина