АктуалноГласовеИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кристиан Вигенин: Отговорността за случилото се в ОбС е на Борисов

„Отговорността за това, което се случи днес в Общински съвет, е персонална на Бойко Борисов“. Това коментира пред Под тепето народният представител зам.-председател на парламента от БСП Кристиан Вигенин. Той, заедно с колегата си от НС Иван Петков и симпатизанти на Социалистическата партия, присъстваха на провала на сесията в местния парламент. Те се разграничиха от общинските съветници от Автентична лява и заявиха, че БСП Пловдив е против подаряването на панаира на Георги Гергов.

„Не ме изненадва случилото се днес в Общински съвет, тъй като индикация, че ще стане така, дойде още миналата седмица. Все пак се надявах, че ще имат доблест съветниците, които подкрепиха това решение за панаира да дойдат днес и да го потвърдят и да кажат аргументите си“, подчерта Кристиан Вигенин.

„Донякъде мога да разбера представителите на тъй наречената Автентична лява, защото те са персонално селектирани от Гергов, за да защитават неговите интереси. Но защо съветниците от ГЕРБ, политическа партия ГЕРБ на най-високо равнище, се ангажират с тази сделка и с целия този процес, това аз лично не мога да го разбера. Това е срамно и някой трябва да даде обяснение. Този някой е Бойко Борисов, който освен, че знае много добре какво се случва в Пловдив и нищо тук не става без неговото съгласие, е и човек, който във всички парламентарни избори напоследък е водач на листата на ГЕРБ тук и би трябвало да е добре наясно с мнението на пловдивчани“, добави Вигенин.

Какво още каза той, вижте и чуйте във видеото:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина