Конкурсът за шефското място в Стария град ще бъде обявен след падането на мораториума

Актуално Градът Култура Новини Разследване

Според изпратените в Министерство на културата правила, бъдещият директор на Общинския институт “Старинен Пловдив” трябва да има най-общо казано висше хуманитарно образование

Конкурсът за шефското място в Стария град ще бъде обявен след падането на мораториума за провеждане на конкурси за държавни длъжности, съобщиха от Община Пловдив. Припомняме, че той е наложен от 45-то Народното събрание. Очакванията са това да се случи в края на май месец. Предстои Конституционният съд да се произнесе по законността на решението.

Според изпратените в Министерство на културата правила, бъдещият директор на Общинския институт “Старинен Пловдив” трябва да има най-общо казано висше хуманитарно образование в някой от следните профили: история и археология, социология, антропология, науки за култура или туризъм. Телевизионният водещ Богомил Грозев не отговаря на това изискване.

Припомняме още, че Грозев бе назначен в средата на февруари  2020 г. без конкурсна надпревара и обяснението от кмета бе Богомил Грозев е комуникативен, познава много бизнесмени и артисти, , което предизвика вълна от недоволство след активното гражданско общество под тепетата и огромно напрежение в културните среди.

Само няколко месеца по-късно:

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства.

Няколко хиляди лева струват нощувките в хотела, в който е отсядал на Богомил Грозев в Стария град

Политическа жега по казуса с Богомил Грозев

Шефът на Старинен Пловдив гони курса за опазване на архитектурното наследство от къща Нишанян

„Конкурсът за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ е на етап няма „подготовка“ за „подготовката“

Една година след встъпването му в длъжност ви разказахме Какво се случи с отпуснатите през миналото лято 145 000 лева за Стария град?. Грозев влезе в полезрението и на национланите медии преди месец, след като назначи DJ за уредник на Античния театър. Веднага след това се появи и подписка с искане за неговото уволнение и провеждане на конкурс.

Явно обществения натиск вече тежи на плещите на общинската администрация и колелото за конкурса бе завъртяно.

Според наши източници, близки до властта, има възможност Богомил Грозев да работи в същата сфера в Пловдив, на друга ръководна длъжност.

Споделете ни във:

9 коментара за “Конкурсът за шефското място в Стария град ще бъде обявен след падането на мораториума

 1. Поредното ОТЛАГАНЕ на отдавна задължителната (както ОП, кмете!) процедура за ВЛАСТОВО НАЗНАЧЕНИЕ ОТ ГЕРБ.

  Да бе, да бе, ДРУГ ПЪТ!

  (Добре, че Народът разпореди …мораториум, за да може да цицаме Директорските ЗАПЛАТИ НА СПуКОЙСТВИЕ!)

 2. ЛИНК: http://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=bogomil-grozev-ostavka&page_number=36&num_rows=10

  Оп-па, за малко да стане грешка, четниците щели да превземат ТРИ ХЪЛМИЕТО за да линч… пардон, да скинжоват УЗУРПАТОРА ГРОЗЕН.

  Покрай него да се готвят неговите патерици г-н П.Панов с лебедовата шия, а може би и самият баскетБОЛЕН мозъклия КлЕТ алчен за многомилионни далавери (след като Тотев опоска Града и го оглозга до кокал сега по липса на гювеч за Ортаците Зико хленчи за БОРЧОВЕ да ги изплащат внуците ми /ти /ни)

 3. Ама той Пинокио ако торко много си го харесва, ми да си го вземе в тях тоя китук бе! Каква длъжност пак да му търси, толко ли е некадърност, че на всяка цена трябва да му намери работа?

  1. Наистина щом толкова го люби що не си го вземе на село у Бойковото да му завежда КОЛТУРАТА, ФИЗкултурата и …масажите?
   Ама не за моя сметка, молим ти се, какиното! Нека да изхранваме ПЛОВДИВЧАНИТЕ доколкото можемЕ, па тогава П.К.П@тките.

 4. “…възможност Богомил Грозев да работи в същата сфера в Пловдив, на друга ръководна длъжност…?
  ВСЕ ПО-РЪКОВОДНА?
  Побързайте с повишенията за КАЛИНКИ, оти скоро му се види крайот и може да нахлуят бодри П.К.П. от Кърджалийско!
  (Тия ‘ептен се самозабравиха!)

 5. “…история и археология, социология, антропология, науки за култура или туризъм…”
  КАКВИ ПО ДЯВОЛИТЕ “НАУКИ ЗА ТУРИЗАМ” ИЗМИСЛИХА КАЛИНКИТЕ? ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТИТЕ НА БАНда?

 6. 6.Мутренското МнаКултурата / ГЕРБ / културски Рашидоолу Ефенди с Дружина и Амелия вече са нелигитимни в 45НС и не могат да упражняват ЧАК ТАКАВА ВЛАСТ.
  7.Освен изискванията за “хуманитарно ви’шо” (хибридно? АртМениджСЕРГИДЖИ? Защо не АРХИТЕКТУРНО, спец. НАСЛЕДСТВО?) от огромна важност е
  8.ЖУРИТО за такъф “конкурс” доколко се състои само от ПОСЛУШНИЦИ на местното МУТРО’ПОЛИТ’ическо ПолитБюро или има достойни уважавани БЕЗпартийни интелектуалци

 7. 1.Подписката срещу Грозев наброява 676 ШАМАРА от будни граждани с имената и с коментарите им, нека не пропускаме.
  2.Никакви причина няма г-н Генералнио Деректор да се подписва на ведомостта ОЩЕ МЕСЕЦИ (населението изнемогва, Зико!) понеже и без това никаква полза нито някаква работа върши.
  3.Да освободи веднага каквото заема заграбено от ЖилФонда =да върви да се жалва на СофЖилФонда, милият, там го чакат
  4.БаскетБОЛНИЯТ мозъклия ако си мисли че е надхитрил Града с настъпването на …”мораториум” следва да се засрами, искахме отдавна да приключи тази агония!
  5.АРХИТЕКТ СПЕЦИАЛИСТ ПО ПАМЕТНИЦИ не се забелязва сред изброените търсени кандидати =КАК ТАКА?
  Какви малоумни “властелини” колят/бесят в Пловдив – и ДОКОГА?

 8. Този Грозев да не си мисли ,че е късметлия с този мораториум .Да става и да си заминава.Не вярвам да остане в града на друга общинска длъжност.Колкото и да са глупави в Общината са си взели поука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.