АктуалноГласовеЖивотИзбориМненияНовини

Колонката на бармана: Неделя е най-важният ден до края на годината

Борбата за цивилизацията не върви много добре. Предварителните разчети на нагласите за неделя ми миришат на нови избори в края на зимата/началото на пролетта.

Минавам да напомня да напомняте на хората, които не искат да гласуват, че това им право ги отличава от неофашисткия режим, който хвърля бомби на 200 километра от България и който прави референдуми с калашници, че да защитавал вота. Както бодигардът на шефа на комунистите ни защитава от комунистите, както русофилите защитават националния интерес, както бутащите правителства се възмущават от лицемерието, както хипербогаташите косят електората си от най-бедните региони и т.н.

Хора, неделя е най-важният ден до края на годината. Натискайте пасивните около вас, говорете с тях, вадете доводи, обяснявайте, стойте в стриктната логика на нещата, защото срещу западната цивилизация, родила модерността, стои варварството, което именно Европа пребори по най-добрия начин. Сега много хора са разочаровани, защото виждат редица несправедливости. Няма как да ги виним, но трябва да сме категорични, че неравенствата, корупцията, бедността, несправедливостта се борят с още демокрация и отвореност, а не с тоталитаризъм, бил той и костюмиран, сресан и говорещ най-лошия английски от тая страна на желязната завеса.

Абе гласувайте и надъхвайте хората около вас да гласуват. Който не гласува, освен че няма право да мрънка, ами и задълбочава проблема, който го е накарал да мрънка.

Още теми от рубриката Колонката на бармана на Валентин Вълканов може да видите ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина