АктуалноВластГрадътКварталиНовиниОбщина ПловдивРазследване

Кметът на Западен срещу поредното унищожаване на дърво от инвеститор

С поредната битка срещу унищожаването на здраво дърво пред болница „Пълмед“ във връзка със строежа на паркинг от частния инвеститор на общински терен, започна денят на кмета на район „Западен“ Тони Стойчева.

Във видео на живо, подобно на дежавю от това в началото на месеца, когато Стойчева спря дейностите по отсичането на бор, за които не бе давала разрешително, днес тя се включи от същото място и поради същата причина – премахва се голям орех от терена. Разликата този път е, че за това помагат машини на ОП „Градини и паркове“.

Вижте подробностите във видоето.

Припомняме, че в първия случай, часове след като предизвика проверка и спря багерите, районната кметица бе обвинена от, че създава инсинуации – „Пълмед“: Обвиненията на Тони Стойчева са инсинуации.

Преди 5 дни обаче Пловдивският общински инспекторат издаде акт за установяване на административно нарушение за унищожения бор пред болницата, но той е на името на багериста.

Час след предизвиканата днешна проверка и искани отговори от ръководството на ОП „Градини и паркове“ районната кметица още не е получила такива, но пък за сметка на това машините на ОП-то вече не са на терена.

В решаването на казуса се включи и общинската съветничка от ПП-ДБ д-р Веселка Христамян, която лично е звъняла на „Градини и паркове“, но случайно в момента всички отговорни фактори били навън. По-късно директорът на общинското дружество ѝ се обадил.

„Каза, че не бил наясно със случая и ще го провери“, написа д-р Христамян.

Очаквайте продължени по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

  1. Интересно, защо тази кметица седи сама и ни обяснява какво е дробилка. Тя не желае да спаси дървото, просто си прави пиар. Защо не вика полиция, за да спрат

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина