Актуално

Какво ще се случи с велоалеята по бул. „Хаджи Димитър“? – Обновена

Граждани питат кмета на Западен: Г-н Колев, ще оставите ли велоалеята в нищото?

Каква ще е съдбата на изключително занемарената зелена зона по бул. „Копривщица“, която лесно може да се превърне в естествено продължение на въпросната алея, питат пловдивчани

Граждани на пловдивския район Западен са озадачени от факта, че пешеходната и велоалеята в средата продължаващия ремонт на най-късия булевард в града – „Хаджи Димитър“, ще остане като отсечка в нищото, която няма да може да се ползва по предназначение. Хората от квартала изпратиха до редакцията ни писмо с въпроси към райкмета:

„Във връзка с приключващия скоро ремонт на бул. „Хаджи Димитър“ имаме питане към кмета на район „Западен“ Димитър Колев. Пешеходната и велоалея в средата булеварда се очертава като приятно място за разходка.

За съжаление, ремонтът на тази зелена зона завършва до пешеходната пътека в източния край, в близост до училище „Елин Пелин“. След това има едни 70-80 м, които няма изгледи да бъдат включени в сегашните ремонтни дейности по булеварда.

Предвижда ли се облагородяване и на тази зона?

Продължавайки велоалеята, тя сравнително лесно може да се свърже с тази по бул. „Копривщица“. Добре би било да се ремонтира и съществуващия там тротоар или поне да се почисти. Също така е нужно и осветление. В момента цялата тази зелена зона е изключително занемарена, а може да се превърне в естествено продължение на алеята по бул. „Хаджи Димитър“ и да е едно приятно за разходки място.

Конкретно за велоалеята по булеварда, ако не бъде добавена тази малка отсечка, тя ще започва и свършва в нищото, поне до приключване на предстоящия ремонт на ул. „Царевец“ и добавянето на велоалея там. А това е сериозна предпоставка да не се използва пълноценно.“

Репортер на Под тепето се свърза с районния кмет на Западен. Димитър Колев коментира, че и за него е много странно, че няма да се свържат велоалите. Той припомни, че проектът за реконструкция на бул. „Хаджи Димитър“ е на Голяма община и увери, че още утре ще провери съществували проект за свързването на велоалейната мрежа.

Ако се окаже, че няма такъв, то на обсъждането на бюджета идната седмица, ще предложа да бъде предвидено, допълни райкметът Колев.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

 1. Дано да се изградят велоалеи, че да минем на велосипеди. С коли трудно ще стане предвижването. Движението по Пещерско шосе пак е „интересно“ в момента, след авария на ул.Перущица.
  Какво стана с продължението на бул.Свобода до ул.Рая и къде са въпросите как ще се осъществи третия етап до „Чадърите “ , като всичко е застроено от ул.Рая до“ Чадърите“ и как така стана, като беше предвиден булевард!? И кога ще има връзка с гребната база/Шести септември.

 2. „Ако се окаже, че няма такъв, то на обсъждането на бюджета идната седмица, ще предложа да бъде предвидено, допълни райкметът Колев.“
  Дано наистина положи усилия и да не остави нещата така. В момента тази зона се ползва основно за тоалетна – кучешка и… човешка.

 3. Защо не се направи тротоарът от южната страна на булеварда поне до спирката?

  Сега новите плочки свършват буквално в нищото!

  Асфалтираха целия коматевски възел, а не можаха да направят тротоара…

  Поне още 20-тина метра да бяха направили, едва ли е толкова скъпо…!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина