АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Кметът на Родопи: Подписката е спорна

По думите му, вътрешна проверка на общината показва, че в хартиения вариант на подписката с искане на референдум за присъединяване на Белащица към Пловдив са открити около 200 нарушения

До момента няма официални резултати от ГРАО

До момента становище от дирекция ГРАО за легитимността на подписката няма постъпило, това съобщи кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов в отговор на въпрос на Под тепето.

 Пловдив каза на Белащица „Добре дошли!“.

Ако ГД „ГРАО“ се изкаже, че събирането на подписи е било извън рамките на законовата процедура например, вчерашното решение на Об С-Пловдив може да се окаже незаконосъобразно, коментира той.

Михайлов бе категоричен, че подписката е спорна.

„Вътрешна проверка показва, че в хартиения вариант са открити около 200 нарушения – дублиране на имена, непопълнени коректно адрес или лични данни, подписи на граждани, които нямат постоянен адрес в селото, сгрешено ЕГН и още.

Събирането на подписи и определянето на мястото за това не е съгласувано с мен, като кмет на Общината. Това е нарушение, за което инициаторите на подписката са уведомени писмено“, заяви още кметът на „Родопи“.

Помолен за коментар относно това какви са функциите на кмета на селото в тази ситуация, Павел Михайлов коментира: „Нямам становище за личната мотивация на кмета на селото и неговата подкрепа да работи за това Белащица да стане част на областния град“.

Накрая кметът на сателитната община отправи лично обръщение към хората от селото:

Белащенци,

Оценявайте онези, които ви ценят и не давайте от вниманието си на тези, за които сте само една опция!“

Михайлов за пореден път подчерта, че остро осъжда „подобни груби опити за посегателство върху местното самоуправление и границите на общината“ и допълни, че тяхната цел е „стремежът умишлено да се обезсмисли съществуването „Родопи“.

Още по темата може да проследите в статията Въпроси и отговори за присъединяването на Белащица. Вижте Кога реално селото може да се влее в Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина