АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориИзпод тепетоНовини

Йордан Иванов става депутат от областта

В парламентарните избори на 2 октомври са участвали 2 601 963 гласоподаватели. Това съобщи на пред медиите председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

Ето точното разпределение на мандатите:

ГЕРБ-СДС получава 67 мандата в 48-то Народно събрание, „Продължаваме Промяната“ ще има 53-ма депутати. ДПС ще е с 36 мандата, а „Възраждане“ с 27 мандата. БСП се срина до 25 народни представители, а „Демократична България“ ще е с 20. За „Български възход“ остават 12 депутатски места.

Общият брой на действителните гласове са 2 592 907.

87 635 от тях са отбелязани в квадратчето „Не подкрепям никого“.

Според окончателните данни последният неясен 11-ти мандат в Пловдив е за ДПС. Така народен представител става Танер Али. ГЕРБ и ПП остават с по 3 мандата от града. По един имат Възраждане, ДБ, БСП и Български Възход.

От областта окончателно народен представител става бившият губернатор Йордан Иванов от ДБ. От там ГЕРБ вкарва трима депутати, ПП и БСП по двама, а Възраждане, ДБ, Български възход и ДПС имат по един мандат.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина