АктуалноГрадътКварталиНовиниОбщина Пловдив

Издават строително разрешително за реконструкцията на Бетонния мост

Разрешителните документи за събаряне на Бетонния мост и изграждане на ново съоръжение ще бъдат готови до края на настоящия месец април, стана ясно днес след среща на ръководството на НКЖИ и кметския екип на Пловдив.

След издаването на разрешението предстоят подготвителни дейности, уточни ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски.

Издаването на разрешение за строеж не означава, че незабавно ще започне премахването на моста, коментира заместник-кметът по строителство инж. Тошо Пашов.

Договорената дата за спиране на движението по Бетонния мост за реконструкцията му е 15 юни 2024 г. За това са се разбрали генералният директор на НКЖИ и кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

12 коментари

  1. През 1981 година, Бетонният мост, беше завършен и почти 43 години, свързва район „Южен“ с централната част на града. Питам се, наложителна ли е тази реконструкция или обновяване на съоръжението, при този интензивен трафик и ограничени подходи към района?

  2. Извинете но съм 77 г.и нямах 20 когато съм ходила на работа по него защото работех в цигарена фабрика,която тогава работеше.Колко предприятия са закрити в Пловдив? Замислете се,за това младите бягат по чужбините,защото няма къде да работят.Колко тютюневи складове имаше? Сега всичко е в ръцете на олигарсите за по лев.Живяла съм по времето на бай Тошо когото всичко беше безплатно,здравеопазване училища,а всяко предприятие имаше почивни станции и се почиваше за 20-25 лв две седмици.Работила съм като стругар и взимах тогава 350 до 500 лв. в Кочо Цветаров.Къде са сега заводите?

  3. Бутайте, бутайте! 34 години, „демократичните“ кметове на Пловдив не могат една улица да закърпят! Но, много ги бива в бутането и събарянето!

    1. бЕги у лева, бе, соцносталгически шушляк. Надлез Родопи го направи Спас Гърновски. Не го харесвам, но той го направи. Щото баевитошо беше оставил само чертежи, ама без пари. Парите ги беше похарчил Пенчо Кубадински по сафарита в Африка. 🙂 Булевард Северен също е почти готов. Има и други примери за това каква простотия изръси, ама се иска първо да си изкараш главата от там, откъдето акаш… 🙂

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина