АктуалноБългарияГласовеКриминалеНовиниРазследване

Искат оставката на шефа на КАТ в Пловдив

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики призова за оставката на инспектор Красимир Нешев след катстрофата с две жертви и трима тежко ранени на бул. „Руски“ – ВИДЕО

След тежката катастрофа на централния булевард „Руски“ в Пловдив, при която загинаха двама души, а други трима са в болница от Европейския център за транспортни политики у нас призоваха за оставката на началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – инспектор Красимир Нешев.

Пострадалите в катастрофата с две жертви са в тежко състояние

Трагедията коментира инж. Диана Русинова след съвместното изявление на институциите, при което шефът на КАТ определи виновният водач като „нерисков“. Тогава той съобщи, че Шофьорът на Рейндж Роувъра с книжка от 3 години и има 17 нарушения за този период. Сред тях има такива за превишена скорост, неизползване на предпазни колани и ПТП поради неспазване на дистанция. Въпреки тази информация директорът на КАТ-Пловдив не пожела да определи шофьора като рисков. По думите му тези нарушения са несъществени. „Но броят им е голям“, каза все пак той и потвърди, че майката на загиналия водач е негова колежка.

От Европейския център за транспортни политики считат, че подобно поведение би следвало да бъде категоризирано като пътно хулиганство с предпоставки за опасни и фатални последствия и утежняващи обстоятелства, каквото представлява и разпространението му в интернет пространството.

Русинова смята, че се наблюдава тревожна тенденция с хора, които се хвалят в интернет как нарушават Закона за движение по пътищата, защото няма кой какво да им направи. В крайна сметка обаче те свършват трагично, подчерта тя и припомни редица скандални случаи: с Мис Силикон, с певицата Диона, с Георги Фиков, както и с младежа, който уби журналиста Милен Цветков.

Това поведение доведе до смъртта на двама души в Пловдив, категорична е Диана Русинова. Според нея е много сериозен проблем поведението на служител на МВР, на „Пътна полиция“, който излиза и казва, че не е чак толкова притеснително, че някой има 15 нарушения за по – малко от три години.

Още по темата четете в статията МВР иска по-тежки наказания след катастрофата в Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Чистка там + чистка при полицаите.

    Вандалите си правят, каквото си поискат. Гонки нон-стоп. Пияници по цели нощи пречат на гражданите. Малки лайнари драскат с графити из целия град – то не са свастики, не са свастики за бедни (Z), не са КЗЛБ… За какво ни изхарчиха парите за камери?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина