АктуалноБългарияГероите на деняЖивотИзбор на редактораНовиниОбщина ПловдивСпортен Пловдив

Ботев донесе Купата на България в местния парламент – ГАЛЕРИЯ

Много усмивки и искрени емоции в жълто-черно по време на сесията на Общински съвет

Ръководството на ФК „Ботев“ Пловдив изненада общинските съветници под тепетата като донесе Купата на България в пленарната зала тази сутрин, буквално часове след като трофеят бе драматично извоюван.

Припомняме, че „Канарчетата“ победиха Лудогорец с 3:2 на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Всички старейшини аплодираха на крака титлата и шампионите, като им благодариха за голямата еуфория и факта, че Купата се върна в града.

На място бяха старши треньорът Душан Керкез и капитаните Балтанов и Ивелин Попов.

Една от големите изненади за всички в заседателната зала бе скрита под маската на талисмана на тима. Там се криеше бившият депутат от БСП и настоящ кандидат за народен представител Иван Петков – Бебето.

Между него и запаления привърженик на другия пловдивски тим Атанас Узунов имаше приятелски закачки.

Председателят на Об С призна, че е изключително щастлив от победата на жълто-черните вчера, тъй като това е победа за Пловдив.

Той съобщи, че всички от тима ще получат Почетни значки на град Пловдив, а кметът Костадин Димитров обяви, че тази вечер Купата ще бъде вдигната и на терасата в Общината. Жълто-черното градско тържество ще започне в 19,12 ч. на площад Стефан Стамболов.

Показахме, че има Господ в последните минути! Парите, които се инвестират в спорт не отиват напразно. Честита победа!“ – каза кметът, обличайки тениска на Ботев Пловдив.

Капитанът на тима Ивелин Попов се обърна с благодарности за посрещането към съветниците и ги призова да инвестират в спортна инфраструктура, за да се развиват децата на града.

Пловдив може да се превърне в център на спорта„, каза може би най-важният футболист на жълто-черните.

Спортният антракт прекъсна заседанието на Об С за около 30 минути, тъй като освен почестите и благодарностите към футболистите и ръководство на тима, съветниците пожелаха да се снимат с шампионите и Купата.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина