АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Ден 33 от карантината – Създадохме Съпротивителна Организация за Превенция на Апокалипсиса (СОПА)

Настана бурно словесно изпускане на напрежението и желание за отпор на все по-засилващите се мерки на извънредното положение

Нас вече извънредно включване не ни трябваше. Извънредни бяхме вече само ние. Единодушни бяхме в едно, време беше за дела, а не за думи.

Една забавна, но и поучителна Фейсбук поредица на Слави Георгиев. Към него, за да илюстрира подобаващо поредицата, се присъединява карикатуристът Ириен Трендафилов

Изстрадалия ни вход, бе осиротял от отсъствието на Милорад. Дърпането на коси между Марчето и Гинчето, беше станало ежедневие, всяка обвиняваше другата, че го крие при себе си. Крясъците им, допълнително изостриха нервите на жената на зъботехника и една сутрин, тя ги заля и двете с доматено пюре. Голяма грешка, да се намесиш в спор, между две ревниви жени. Наложи се да викаме Бърза помощ.

От няколко дни, мъжете бяхме взели да си смигаме многозначително и без да си говорим, схващаме какво имаме предвид. Беше дошло време за действие. На късчета от тоалетна хартия, тъй скъпа на сърцата ни, но само за да докажем сериозността на намеренията си, раздадохме на съзаклятниците точния ден и час. В уреченото време, пред таванските помещения, се събрахме аз, дядо Ваню, дядо Гатю, Венци, Пеню и зъботехника.

Настана бурно словесно изпускане на напрежението и желание за отпор на все по-засилващите се мерки на извънредното положение. Дядо Ваню бе убеден, че американците са ни пуснали вируса, дядо Гатю го хвана за врата, защото смяташе, че руснаците са виновни. Венци им закрещя, че китайците трябва да се изключат от ООН. Пеню беше убеден, че вирус няма и всичко е измама. Единодушни бяхме в едно, време беше за дела, а не за думи. След още няколко шамара и дърпаници, всички се обединихме, че името на това което захващаме ще е Съпротивителна Организация за Превенция на Апокалипсиса, съкратено СОПА.

В това време, незнайно откъде се беше промъкнала баба Стояна. Аааа, хванах ви, против държавата говорите вие, всички ще ви издам. Какво искаш ма Стояно, теб не ти ли омръзна? Омръзна ми, сподели баба Стояна, няма да ви издам, но и мен ще трябва да включите, настрана не мога да стоя от това общонародно дело, да живеее… Стояно, прекъсна я Гатю, теб ако те включим и вземем та победим, накрая пак ще въведете чл.1 и пак няма да мога да слушам радио „Свободна Европа“. Мислете му, заплаши Стояна! Или съм вътре или сега отивам и звъня на 112. В това време, от сенките излезе пианистката Мила. И аз искам да участвам и аз имам гражданска позиция и искам да я изразя!

Вече имахме готова СОПА и започнахме да разпределяме задачите. Дядо Ваню щеше да прекарва нелегално пътуващи към селата на Разпети Петък, през глухите линии, а на връщане щеше да вкарва нелегално зеленчуци и да организира нелегален пазар в междублоковото пространство. Мила щеше всеки ден, да води всичките деца от входа в парка и ако дойде полицай, да го лъжат, че са сирачета, за да не могат да ги глобят. Венци имаше задача, да отвори нелегално заведение в общото мазе, а Пеню трябваше да открадне всички кучета на тези, които не ги споделяха с други. Баба Стояна, прояви самоинициатива, да се бута на опашка пред магазина, да не спазва дистанция, да опипва всички плодове и зеленчуци, а за прикритие да се прави на глуха.

Нас вече извънредно включване не ни трябваше. Извънредни бяхме вече само ние.

Вижте още:

Ден 32 от карантината- саможертвата на Крали Марко в битката с вируса

Ден 31 от карантината- един ден в град Ел Мираж, преименуван в Ню Пловдив

Ден 29 от карантината- новото битие на Милорад

Ден 28 от карантината –в Милорадовия Рай

Ден 27 от карантината- извънредно заседание на Асоциацията по филателизъм

Ден 26 от карантината. И идва денят за размисъл

Ден 25 от карантината- бе лето 1347-мо

Ден 24 от карантината(пропуснатия)- какво се случва в семейството на дядо Вън Дърт Пън

Ден 23 от карантината –Връщаме ви в началото, защото вече сте забравили какво беше

Ден 22 от карантината- заровете на боговете, Тери Пратчет и отсрещният блок

Ден 21 от карантината – Завъртяхме пълни 3 седмици. Скуката ни мори повсевместно

Ден 20 от карантината- дезинфекция в кофа с първак

Ден 19 от карантината – коледно настроение и ънплъгд “Кашлица”, на Спешен случай

Ден 18 от карантината – Ричи се „завръща“

Ден 17 от карантината- на разходка с отвлечения пекинез и на църква, със страх от Мутафчийски

Ден 14 от карантината

Ден 13 от карантината

Ден 12 от карантината

Ден 11 от карантината.

Карикатурата е от Първоаприлският календар на Еврозоовет и е озаглавена „Как да се изолираме от коронавируса в космоса“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина