АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Ден 18 от карантината – Ричи се „завръща“

Желанието ни за бурно и нетрадиционно изпробване на дефектите на извънредното положение, бе поизтляло и всеки се бе затворил в кошарката си

Наслаждавайки се на царящия обществен ред и пълно спазване на карантинните правила, баба Стояна се бе отдала на плетене на маски

Една забавна, но и поучителна Фейсбук поредица на Слави Георгиев. Към него, за да илюстрира подобаващо поредицата, се присъединява карикатуристът Ириен Трендафилов

Днес бе един хладен и дъждовен ден. Желанието ни за бурно и нетрадиционно изпробване на дефектите на извънредното положение, бе поизтляло и всеки се бе затворил в кошарката си. За всеки един различен случай, кошарката бе апартамента, мазето, тавана или тоалетната.

Гинчето, след сутрешните онлайн занимания с питомците си, се оттегли в спалнята, за да се отдаде на разкрасяване. Нави си на ролки косата, за да се накъдри. Незнайно за кого, тъй като продължаваше да се сърди на чичо Милорад. Разкопча предизвикателно пеньоара си, мина през хола и изсъска на Милорад, какъв мръсник е и колко много му се сърди. Милорад, гузен, тихичко продължи да си пие ракията и да гледа мач от белоруското първенство и въобще не забеляза разкопчания пеньоар на Гинчето. Тъй като тя се къдреше за себе си и за да може тя да си се хареса, демонстративно му изсипа купата с пуканки на главата и се прибра в спалнята.

В същото време, дядо Ваню реши, че е дошло време за ремонт на банята. Плочките които беше взел на промоция преди 15 г. при ликвидацията на „Молдавия“, с връзки и къташе на тавана, трябваше да влязат в употреба. Дядо Ваню тихичко се захвана с чука и длетото да сваля всяка една от старите плочки в банята си, като разумно изчака да стане 7.00 ч., за да може всички да се събудят. Между 10.00-12.00 ч., си направи почивка, за сутрешния аперитив, а и за да послуша радио „Хоризонт“, с новините за коронавируса и има ли той почва у нас, със специален гост проф.д-р.д.и.н. от БАН Анани Пишманов.

Венци диджея беше решил да пробва е ли е възможно да миксира Азис и AC/DC, тъй като имаше идея след края на карантината, да отвори „супер якия, мега, гига, хард-фолк бар“, който да утрепе всяка конкуренция и Венци най-накрая да стане милионер и достойно на 29 г., да се оттегли от живота на малък гръцки остров, с Гери Дончева.

Пеню по навик подреждаше мазето си, но поради миксовете на Венци и неуморната работа на дядо Ваню, никой не чу, че стелажа с ланшните празни буркани му се изсипал на главата, та чак късния следобед го намери дядо Гатю, когато случайно объркал неговото мазе със своето.

Наслаждавайки се на царящия обществен ред и пълно спазване на карантинните правила, баба Стояна се бе отдала на плетене на маски, от едра родопска прежда, слушайки радио „Родопско утро“, в което гостуваше академик Мангър Чичеков, който обясняваше, че някои от членовете на НОЩ и МЕС, нарушават академичността и че по негово време, какви епидемии имаше, но нямахме Фейсбук. Това интервю, доведе до по-сетнешна 35-минутна разправия между дядо Ваню и баба Стояна, на тема дали междуетажната площадка е обществено място и трябва ли там да се носи маска.

Аз си стоях умислен на терасата и реших, че днес ще свърша 2 добри дела. Наруших традицията си да се къпя само в неделя, взех си един бърз душ и се напръсках с дезинфектант.

Първо слязох в мазето, взех Ричи пекинеза и звъннах на Ганиела. Викам Гане ма, виж кого намерих одеве докато минавах през парка, да снимам за нарушители. Ооооо, Ричито ми то, разцелува го Ганиела и бързо се прибра вътре в апартамента си, без да ми благодари дори. Врътнах се обратно в асансьора и натиснах копчето за 5-ия етаж. С вълнение и трепереща ръка, натиснах звънеца на Марчето…

Тази вечер, мисля да не гледам извънредното включване на националния щаб.

Вижте още:

Ден 17 от карантината- на разходка с отвлечения пекинез и на църква, със страх от Мутафчийски

Ден 14 от карантината

Ден 13 от карантината

Ден 12 от карантината

Ден 11 от карантината

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина