АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Ден 19 от карантината – коледно настроение и ънплъгд „Кашлица“, на Спешен случай

Чичо Милорад и Гинчето се сдобриха, а дядо Гатю ни почерпи с консервирано свинско от буркан. Всичко приключи с полицейска сирена от терасата на баба Стояна

Една забавна, но и поучителна Фейсбук поредица на Слави Георгиев. Към него, за да илюстрира подобаващо поредицата, се присъединява карикатуристът Ириен Трендафилов

Днес всички се събрахме в двора и правихме снежен човек. Не се получи много добре, тъй като в текстурата му преобладаваше калта, а не снега, но всички много се радвахме. Дядо Ваню извади коледната си елха, която още не беше изхвърлил, а дядо Гатю ни почерпи с консервирано свинско от буркан, което съхраняваше във фризера. Ричи избяга от вкъщи и раздърпа всички гирлянди. Хванахме се на хорце и свирукахме „Дунавско хоро“. Венци ни засипа с пиратки, Ричи превъртя и отнесе елхата под баничарката на Мирчо. Милорад, гол до кръста от терасата, започна да брои до 19. Всичко приключи с полицейска сирена от терасата на баба Стояна, която звучеше от стария касетофон Хитачи на покойния й мъж, със запис от „Умирай трудно“.

Въпреки това, ентусиазмът ни не спадна и повечето се събрахме отново в мазата. Гичката ни свири на китара, като изкара ънплъгд „Кашлица“, на Спешен случай. Изкарахме си винце и заблъскахме белот, със залог по руло тоалетна хартия на човек. По някое време дойде и Милорад.

– Сдобрихте ли се с Гинчето бе Милорадеее? – закачихме го всички.

– Дааа! – похвали се Милорад. – Настроих ѝ отново всички чакри.

Прихнахме в дружен смях, а Милорад засука мустак.

– А, ама и тия депутатите се заразяват. – излобя дядо Ваню.

– Стой та гледай, сега и този ще оздравее като Домусчиев за 4 дни. – включи се с коментар Венци.

– Това е, защото тях важните, ги лекуват с хлорофил. – мъдро обобщи дядо Гатю.

– С хлорихин, бре. – поправих го аз.

– Ама много е гот, да ги гледаш как се редят на опашка. – изсумтя със задоволство чичо Милорад.

Уморени се прибрахме, само завихме Пеню с картон, да не изстине, че бе заспал опрян на менгемето, а с неговите 105 оки, нямаше как да го довлачим до асансьора.

Новината за удължаване на карантината до 13 май, ни завари по леглата, та не можахме много да осъзнаем, как ще се отрази това на веселата ни дружинка.

Вижте още:

Ден 18 от карантината – Ричи се „завръща“

Ден 17 от карантината- на разходка с отвлечения пекинез и на църква, със страх от Мутафчийски

Ден 14 от карантината

Ден 13 от карантината

Ден 12 от карантината

Ден 11 от карантината

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина