АктуалноГласовеМненияНовини

Ден 13 от карантината

„ Аз не пазарувам бе старши, аз се редя на опашка”

Днес успях да се прибера по-рано и да проследя действията и на областния и на общинския щаб. Конкуренцията се засилва. Дали пък не сме в избори, а аз да съм пропуснал нещо!

Една забавна, но и поучителна Фейсбук поредица на Слави Георгиев

Събудих се и по традиция задържах дъха си за 30 секунди. Обнадеждаващо. Ще живея и днес. Закусих и отидох на терасата да пуша. Суха кашлица. Значи заклевам се, че никога повече няма да пуша, след като съм пил 500мл. врял чай.

Днес е мой ред да пазарувам. Още в 9.45ч., се опаковах и забързах към кварталния магазин. По-големият. Отчайващо имах нужда от социални контакти, а в малкия рискувах да не срещна никой. Наредих се на опашката, но случайно преминаваща патрулка по разбития ни паваж ме локализира. „ Ти къде бе младеж? Преди 10.30ч., не можеш да пазаруваш!”. „Ми аз не пазарувам бе старши, аз се редя на опашка. Докато ми дойде реда, ще е минало 10.30ч.”.

Доволен от хитрината си, взел необходимите и животоспасяващи вафли и соево мляко, бързичко се прибрах, за да съм солидарен с карантината и да не се мотам безпричинно по улиците. За обяд хапнах усилена порция бос с леща, люти чушки и кисело зеле. Бащата заплаши, че ако майка ми продължи да готви в тази комбинация, ще обяви извънредно положение за тоалетната и там ще се ходи само със служебна бележка, а изчакването няма да е на 2м., а на 1 час.

Направихме дежурната следобедна оперативка с белот в мазето. Опитите на Пеньо бяха безуспешни, Милорад го нямаше по полицейските регистри. Не открили и да е депозирал декларация за напускане на града, щото тогава още не била влязла в сила мярката, тя да остава на КПП-то. Какво ли прави Марчето, тъй самотна и изоставена от Милорад. Опасявах се, че тези грижовни мисли минават на още поне 6 от комшиите ми, 4 от които със сключен граждански брак. Тъй като входа сме се капсулирали, решихме да обсъдим някои социално отговорни мерки. Довечера в 21.00ч., пак ще излезем да пляскаме. Изрично забранихме на Венци да вади колоните и да пуска Шушана, както по-миналата вечер. За резил станахме. Ние нашият вход сме възпитани и слушаме само Глория и Ивана, а в краен случай Тони Димитрова и дует „Ритон“.

Днес успях да се прибера по-рано и да проследя действията и на областния и на общинския щаб. Конкуренцията се засилва. НОЩ и МЕС, ряпа да ядат! Хвала. Чувствам се спокоен! На 14-ия ден е започнала профилактична обиколка на болниците. Дали пък не сме в избори, а аз да съм пропуснал нещо? Мутафчийски да взима пример! Какви са тези 3 минутни включвания и по 2 въпроса от журналисти. Ама ха!

Странно, но турският сериал от 18.00ч., може и да е забавен. Дали нямам температура?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина