АктуалноГрадътИзбориНовиниСъдТемида

Дани Каназирева е допусната до устен изпит

Лидерът на местната партия „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева е взела с отличен писмения изпит за окръжен прокурор. Тя е оценена от комисията с пълно 6 за решението на конкретен казус и с петица на теста, а крайният ѝ резултат засега е 5,50 във втората фаза на конкурса и продължава напред в надпреварата с общо 100 кандидати за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в окръжните прокуратури в странатасъобщи Висшият съдебен съвет.

Резултатите и графикът на допуснатите до провеждане на устните изпити кандидати са публикувани на интернет страницата на ВСС. Едновременно с резултатите са публикувани и решението на казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека.

Припомняме, че за новото направление в кариерата на известната пловдивска дама и политик стана ясно в деня преди балотажа за Местни избори 2023, когато името ѝ се появи в списъка с допуснатите по документи до конкурса кандидати.

Бойко Борисов похвали Дани Каназирева пред целия партиен актив /ВИДЕО/

Седмица преди старта на предизборната кампания Дани Каназирева призна „Имах разговори с ГЕРБ за кметския пост„, но до издигането ѝ така и не се стигна. На предишните парламентарни избори пък тя заяви, че сама е отказала на Борисов да влезе в депутатската листа, тъй като „Никога не съм крила, че за мен най-важен е Пловдив. Оставам в града си и ще работя за местните избори“, заяви бившият депутат от ГЕРБ.

Сълзи в Областна управа в последния ден на Дани Каназирева там

Така се стигна до момента, в който нейната политическа формация, която дълги години присъстваше в Общинския съвет на Пловдив, да остане без представители в настоящия местен парламент.

Следващият етап от конкурса за окръжните прокуратури – устният изпит – ще се проведев в периода 01 – 04 декември 2023 г., включително, в сградата на Висшия съдебен съвет, уточниха от колегията. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина