АктуалноВластНовини

Сълзи в Областна управа в последния ден на Дани Каназирева там

Губернатор става Петър Петров

Вдигнахме много летвата и се надявам от тук нататък областна управа да продължи да бъде институцията, която много често задава дневния ред!

Дани Каназирева се раздели с екипа на Областна администрация със сълзи на очите в мило тържество по изпращането и в 45-то Народно събрание. Днес е последният работен ден на Каназирева като областен управител, а от утре в ролята на губернатор на Пловдив влиза Петър Петров.

При предаването на щафетата Петров подари на Каназирева картина с пейзаж от Града на тепетата и кутия с цветя, като ѝ пожела “Да пази традициите на най-хубавия град в парламента”.

“Най-ценният опит, който получих по пътя си, бе именно тук,” обърна се към бившия си вече екип бъдещата депутатка.

“Вдигнахме много летвата и се надявам от тук нататък областна управа да продължи да бъде институцията, която много често задава дневния ред!”

Словото си Каназирева започна с това, че се вълнува повече от деня на встъпването си в длъжност на “Никола Мушанов“1 преди приблизително година и половина.

“Имах честа да бъда областен управител в най-тежката година, която завинаги ще се помни, но ако беше лека нямаше да се падне на мен. Свикнала съм да преодолявам трудности. Оставям днес тук една работеща организация от лечебни заведения, с достатъчно на брой открити легла за лечение от ковид в кризата. Надявам се титулярът след мен да продължи правилната политика по справянето с тази ситуация,” каза още тя.

Каназирева заяви, че е реагирала незабавно на всяко едно обаждане за проблем, без значение от часа и се спря на ключовите проекти, тръгнали в областта през тази година и половина. Допълни, че ще продължи да следи изкъсо три казуса – кариерите над Белащица, Биоцентралата за газ в село Труд и водата на Брестовица.

Отправи намигване към Общинската власт, като изброи множеството сигнали по 3 важни градски проблема – състоянието на Рогошко шосе, дейностите по Водния цикъл и инфраструктурата в кварталите Беломроски и Остромила.

Спря се и на политическата ситуация в страната като бъдещ народен представител от коалиция ГЕБР-СДС.

България трябва да има консолидация на дясното и да стабилно дясно проевропейско правителство. С конфронтация и само против няма как да има стабилност! Изводът от резултатите на изборите е, че имаме безспорен победител с много голяма разлика.

Имаме опозиция, която е идеологически несъвместима. В момента има силно надвикване. Надявам се това да свърши. Имаме нов политически субект, който само задава въпроси, а е време да дава и отговори,” подчерта Каназирева и добави, че коалицията не се притеснява от нови избори, нито от това да бъде в опозиция.

Не съм партиен член от много години. “Съюз за Пловдив” е дясна градска партия, която има своето място в Пловдив и ще продължи да се развива”, каза по повод политическия си проект и отношенията си с ГЕРБ Каназирева.

“Моята работа ще бъде публична и ще продължа да се срещам с граждани. Политиката е преди всичко доверие, заключи Каназирева“, която бе изпратена от екипа си в Областна администрация с аплодисменти и благодарност за съвместната работа.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Най-ценния опит който направи през годините, беше да сяда от голям на по-голям кожен чеп, докато накрая не си видя опърдяния кочан в народното събрание за някой друг барлив месец.
    Малко са наистина по-големи нещастници от кака Здравка на псевдополитическата сцена на България.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина