АктуалноГрадътИзбориНовини

Дани Каназирева: Имах разговори с ГЕРБ за кметския пост

Кандидатурата на Костадин Димитров е един логичен и разумен избор на човек, който се ползва с високо доверие

За никого не е тайна, че до последно имаше разговори ГЕРБ да ме подкрепи за кандидатура за кмет на Пловдив на предстоящите избори, това заяви днес Дани Каназирева на пресконференция, на която обяви, че формацията ѝ „Съюз за Пловдив“ няма да участва на предстоящия вот. Имах много разговори с Бойко Борисов, но в крайна сметка решиха да заложат на Костадин Димитров. Това е един логичен и разумен избор в този етап на кампанията – човек, който се ползва с доверие от жителите на квартала, от структурите и от бившия областен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, коментира още Каназирева.

Тя също така аргументира и отказа си да се яви като самостоятелен кандидат: „Няма как до вчера да се обсъжда моя кандидатура, подкрепена от ГЕРБ, а днес аз да се явявам самостоятелно“, коментира тя. И допълни, че при явяване биха вкарали няколко общински съветници, но това не е било самоцел и няма как да го направят.

„С Костадин Димитров сме в комуникация, предстои да се срещнем и с него“, добави тя. Все още „Съюз за Пловдив“ не обявяват директно подкрепа за ГЕРБ, но от партията се изказаха положително за кандидата и добавиха, че ще стимулират избирателите си да не стоят вкъщи, а да гласуват. „Трябва да се борим срещу тази апатия при изборите“, коментира колегата ѝ Евелин Парасков.

На въпрос на „Под тепето“ дали от ГЕРБ са предлагали на „Съюз за Пловдив“ места в листата общински съветници, Дани Каназирева заяви, че не е имало такива разговори. „Знаете колко е трудно в една стройна политическа структура, това поражда много конфликти, което виждаме и сега в други политически сили“, коментира екс-депутатът от листата на ГЕРБ и за кратко областен управител на Пловдив. Тя допълни, че „в последствие е имало един такъв разговор“, но не се е стигнало до решение.

„Понякога трябва да направиш крачка назад, за да можеш после да направиш две напред“, коментира Каназирева, но отказа да спекулира в каква посока ще бъдат тези две напред – в посока областна управа, местна власт или другаде, но потвърди, че „Съюз за Пловдив“ няма да останат безучастни към политическия живот.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина