АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Бойко Борисов похвали Дани Каназирева пред целия партиен актив /ВИДЕО/

Благодари на парламентарната група на ГЕРБ в 45-тото НС с думите “в този зверилник, с тези обиди – едно голямо благодаря

„Истински желая успех на служебното правителство, но то няма да е отговорно за нищо, защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев“, каза още председателят на ГЕРБ

Пълна мобилизация обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националното събрание на партията днес в заключителната си реч. Той заръча на актива да е добронамерен, но твърд, за да отстои евроатлантическите си позиции и да действа напред.

Министър-председателят в оставка благодари на парламентарната група на ГЕРБ в 45-тото НС с думите “в този зверилник, с тези обиди – едно голямо благодаря”.

Партийният лидер отличи специално двама от депутатите си, като единият бе бившият областен управител на Пловдив Дани Каназирева от “Съюз за Пловдив”, която оглави листата в областта на изборите за 45-тото НС.

Много добро впечатление ми направи в парламента”, похвали я пред целия актив на ГЕРБ Борисов и после намекна, че регионалните партийни координатори трябва да бъдат като нея.

Бойко Борисов заръча на гербаджийте на следващите избори да си подбират думите, да бъдат обрани.

 

“Показвайте какво сме направили, как ще дигитализираме, как ще стане модерна държавата и ще се подреди.”

 

Предупреди да не обясняват много за стари проекти, защото хората бързо забравят, а новото поколение е израснало с тях и даде следния пример:

“Не показвайте Южната дъга на това ново поколение – то това е трябвало дасе направи 94 –та година. Сега вече това е нещо нормално, то с хубавото се свиква и никой не помни какво е било.”

Целта на едно политическо състезание е да управляваш. То не е да свалиш някого, да си против някого или да си опозиция, каза оше той на партийния форум, на който бяха избрани нови зам.-председатели на партията, както и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии.

Извадиха Менда Стоянова от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ

„Сериозните партии искат да управляват. Когато републиката е парламентарна и изборите са мажоритарни, най-естественото и единствено правилното е – лидерът на партията да става премиер“, посочи Борисов.

После обърна специално внимание на Слави Трифонов.

„Новият политически лидер колегата Трифонов вчера май се заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона. Да, те могат да струват 130 или 140, но във всички случаи са над 100. Целта на тези избори не е да се направи парламент да смени един закон, а да състави управление. Това е целта на тези избори. Не е спорът колко точно струват. Както е казал, че 14 милиона ми се виждали малко, на него явно над 100 му се виждат малко“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде задача „да се опитаме да намерим път към идеологическите партньори, ако народът ни подреди пак така, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност. Както Господ е казал – обичай врага си“, посочи лидерът на ГЕРБ и поръча на съпартийците си да показват направеното.
В края на речта си той пожела успех на служебния кабинет така:

„Истински желая успех на служебното правителство, но то няма да е отговорно за нищо, защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев.“

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

 1. Фатални за всякоя „политическа“ кариера са похвали и препоръки от БоБоТРИ.
  Както впрочем и от бившия му байрактар и партиен строител ЦвеЦве.

 2. “да се опитаме да намерим път към идеологическите партньори“

  А?

  ИДЕОлогически? ИДЕОлигия някаква?

  ИДЕОлогията на ГлавГЕРБер ТОТЕВ е отлично известна в Града.
  Подобна на МЕНДето, милата. В крайна сметка еднаква с ИДЕОлогията на ДАНА / Дани / Здравка горкана, която не била Йорданка = но пък ето успя да изпъкне в ПолитБюро!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина