АктуалноНовиниРазследванеСъд

Дадоха ход на делото срещу Ральо Ралев

Съдът отказа да върне обвинителния акт на Прокуратурата и насрочи разпит на свидетели и вещи лица в края на януари

Екскметът на район „Северен“  Ральо Ралев, който бе зрелищно арестуван на 30 май 2019-а година, днес се яви задено с двамата си акдвокати пред Окръжен съд – Пловдив с усмивка във видимо добро здраве и настроение. Той поздрави медиите в коридора, преди да влезе в залата за разпоредително заседание за стартиране на дело по обвинение по обвинение за взимане на подкуп.

Той бе предаден на съд за това, че от края на декември 2018 г. до май 2019  г. в Пловдив, като извършител, в съучастие сбившия началник на отдела за инвестиционни обекти в кметството – Даниела Вълова и карловския бизнесмен Иван Делевски, е поискал сумата от 60 000 лева и е приел същата сума – чрез фактическото ѝ предаване от трето лице на Делевски, за да упражни влияние върху длъжностно лице – главен архитект на район „Северен“, за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда в Кършияка на инвеститора Здравко Ангелов.

Днес защитата на тримата подсъдими поиска от съда да върне обвинителния акт на прокуратурата за отстраняване на неточности. Юристите подчертаха, че в него не е посочено при какви обстоятелства тримата подсъдими са се уговаряли, за да извършат въпросното престъпление, както и че няма описани доказателства в обвинението за това, че тримата са се познавали. Всичко това пречи на организиране на защитата им, допълниха адвокатите.

След тайно заседание, съдебният състав с председател съдия Екатерина Роглекова, отхвърли искането на защитниците и насрочи делото за разглеждане по общия ред. Следващото заседание ще е в края на месец януари 2024-а година, като в рамките на два дни ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица за разпити.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина