АктуалноВластГрадътЖивотИзбор на редактораИзбориКварталиМненияНовини

Новата църква в Тракия с мраморен иконостас и 36 м камбанария – ВИДЕО

Храмът е почнат преди 20 години, очаква се да е готов след две и да носи името на Св. цар Борис Покръстител

Както Под тепето ви съобщи 2 млн. лева дава държавата за недовършената църква в ж.к. Тракия, която е започната преди 20 години. Днес на мястото бе лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна в Пловдив ден след гласуването на държавния бюджет и обикаля заедно с управата на града обектите, които получават целево финансиране от държавата. Той бе посрещнат на замразения строителен обект от Знеполския епископ Арсений и свещеници от Митрополията. Владиката се извинил, че няма да присъства, тъй като бил болен.

Свещениците показаха проекта на храма на Борисов, а епископът разказа, че църквата ще носи името на Св. цар Борис и ще бъде на две нива. Новият храм ще е с разгъната площ 2000 кв. м. и височина на камбанарията 36 м., ще има уникален мраморен иконостас с дължина над 30 м.

Припомняме ч, през 1998 в район Тракия се прави първа копка на храма, а за изпълнител е обявено „Строй Гарант“ ЕООД, със собственик брациговеца Георги Гюлеметов. От тогава до днес строителството е замразявано няколко пъти, тъй като се изгражда с дарения.

Проверка на Под тепето в РИОСВ показа, че явно клирът е имал уверения за финансирането, тъй като през октомври т.г. в Екоинспекцията е внесено инвестиционно намерение, по което от РИОСВ са излезли със становище, че няма нужда от ОВОС.

Пред епископ Арсений Бойко Борисов повтори гласуваната от МС сума за 2 млн. лв. и още 240 хиляди за Духовната семинария.

„С Божията помощ, колкото и да изглежда паянтова сглобката си върши работата“, подчерта лидерът на ГЕРБ и се прекръсти.

Вижте още във видеото

Преди това Борисов бе на Стадион Локомотив, където обяви, че ще е готов за 100-годишнината на клуба – ВИДЕО, а на Колежа каза, че Общо 146 млн. има по проекти за Пловдив, благодарение на коалицията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

12 коментари

  1. абсолютно ТОЧЕН си, колега!

   нито медресета, нито ашрами, нито …“синаго…“ с извинение НЕ СА РАБОТА НИТО ЗАСЛУГА НА ДЪРЖАВАТА докато народецът тъне в немотия, калища и „управия“

   БоБоЧЕТИРИ само се преструва на набожен за да го харесат попадиите та да му гласуват ДОВЕРИЕ.

   Зико с ГладАрх -другите двамина ПОСЛУШНИЦИ НА ШОПА МИКИ ПОПА – те пък за нищо не ставаха = ДУПКИ

 1. Доволни сме, красива и голяма църква! Сега имаме нужда от вяра, трябва да се обединим! Кметът и екипът са се справили прекрасно! Работете и изкарайте Пловдив от разрухата, окопите, мръсотията и хаоса, оставени от Зико и екипът му.

  1. … в ГРЕШКА си сульо, за никаква „вяра“ не става дума!

   ИМОТИТЕ / НОТАРИАЛНИТЕ АКТОВЕ еднинствено онтересуват алчния търгаш болгароСоветския МУТРО’ПОЛИТ’ик

   ШОПА МИКИ ПОПА.

   ВЪН ШОПА МИКИ ПОПА!

   1. на греяна ракийца с мед е „стилияна“ горкана попадийца неизтрезняваща.

    Лично на ШОПА МИКИ ПОПА е търговска фирма БП“Църква“ Лимитед. Частна СОБСТВЕНОСТ във Феодален Строй – ти да не си кьорава? С триста години закъснение живееш – когато Църквата беше НАРОДНА без нотариални Актове, магьосничесъва и трикове МУТРО’ПОЛИТ’ически/

    Е па като го тактисат кукловодите на Престола с бяло було тогава хештен ще ти се изясни положението

     1. По- „Прекрасен БОЖИ служител“ беше опонентът за пловдивски Владика -И ИСТИНСКИ МОНАХ а не оперетен актъор- обаче не принадлежеше на потомстената БолгароСоветская НОМЕНКЛАТУРА като методиев стоименов Миколайчик на татко Барета Биятел

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина