АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Чомаков подкрепя протеста за парка

„По мое време този терен беше предназначен единствено за изграждане на такъв увеселителен парк. Аз мога да отговарям само до 2007 година“ – заяви бившия кмет на Пловдив

Вървим по следите на знакови сделки с имоти в Пловдив. Една от тях е сделката с терен от парк „Отдих и култура“ – история, която започва в далечната 2002 г. Тогавашният кмет Иван Чомаков решава общината да участва в най-големия увеселителен парк – „Дисниленд“. Участието на общината е със 140 дка общинска земя. 

„Идеята беше по предложение на инвеститор и беше много добра за пловдивчани – да имат увеселителен парк на този терен“. Това заяви в интервю за радио Пловдив бившият кмет Иван Чомаков. 

„Не мога да поема цялата вина върху себе си, това бяха други години. Тогава се борехме за всеки един инвеститор, всяка инвестиция носеше работни места и заплати. Община Пловдив беше с бюджет 80 000 000 лв., от които 45 000 000 бяха само за заплати”, коментира той.

Припомняме, че в акционерното дружество „Увеселителен парк „Тракия“ навремето община Пловдив влезе с 25% процента, срещу апортираните 140 дка земяв парк „Отдих и култура“ до Гребния канал. През 2014 г. АД-то бе ликвидирано.

По мое време този терен беше предназначен единствено за изграждане на такъв увеселителен парк. Аз мога да отговарям само до 2007 година“ – подчерта Чомаков.

Бившият кмет заяви, че е съгласен с протестиращите граждани.

Питам кой промени Общия устройствен план така, че там да може да се застроява? По мое време такова решение там да се строи“, категоричен е още Иван Чомаков.

Той подчерта, че по време на неговото управление е започнало създаването на ОУП на Пловдив. По думите му, до този момент никой не го изпълнява. За направените промени след това, не мога да нося отговорност, подчерта Иван Чомаков.

„Ако трябва и аз ще се подпиша в подписката за спиране на строежа на Гребната база, защото идеята беше там наистина да се създаде една зона за отдих и почивка на пловдивчани”, заяви още бившият кмет.

Припомняме, че в петък, 2-ри декември, ще има Протест против застрояването на Гребната пред Областна управа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина