АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Бутат вековната къща в центъра с прословутия План за безопасност

Събарянето на вековната красива и напълно здрава сграда на улица „Шнитер“ става с прословутия вече План за безопасност и здрава, с какъвто бяха бутнати два тютюневи склада през септември. Това научи Под тепето от свои източници. Както ви съобщихме днес, Пловдив губи поредна красива постройка, при това в самото сърце на древния град.

Документът е подписан от голяма община. Къщата попада в защитена зона, но няма статут на единичен културен паметник и с въпросния план, който община Пловдив очевидно е вкарала като инструмент за „унищожаване“ на духовната плът на града, нещата се случват законно. Този маниер на действие на администрацията под тепетата се превръща в опасна тенденция, при която можем да загубим още много такива красавици, като къщата на улица „Шнитер“.

По данни на „Под тепето“ сградата има съгласуван в НИНКН проект за нейното преустройство.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Пак ли нямам думата, г–н Дернев, след като не съм се регистрирала в сайта ви? Иначе живея на двеста метра от тази къща и ме боли като виждам, че кварталът ни се унищожава …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина