АктуалноГрадътИзпод тепетоНовиниОбщина Пловдив

Борбата с последиците от първия сняг в Пловдив: Ден 4 – ГАЛЕРИЯ

Не само вътрешноквартални, но и централни улици и тротоари все още са осеяни със счупени клони, а срутени дървета заприщват пътищата

Четвърти ден продължава борбата с последиците от първия сняг в Пловдив. Въпреки, че общината впрегна комуналните ОП-та още в деня на снеговалежа и виелицата в събота, до днес – вторник, не само вътрешноквартални, но и централни улици все още са осеяни със счупени клони, а срутени дървета заприщват пътищата тротоари из целия град.

Над 200 сигнала за справяне с последиците от снега

В тази галерия виждате състоянието на улица „Брезовска“ в Кършияка, която се явява продължение на Главната улица в кв. „Кършияка“.

С наличните средства и жива сила за градската управа явно е непосилна задача разчистването на клоните за кратко време.

Прави впечатление обаче, че масово пловдивчани чакат някой друг да свърши работата и не правят нищо по въпроса да си разчистят поне пътечки за преминаване. Тротоарите в квартала са разчистени само пред търговските обекти, за да има достъп до тях. Клоните обаче в повечето случаи са преместени на пътното плътно.

Очевидно веруюто „Не е моя работа“ изповядват и сервизните работници по Пешеходния мост, където няма кой вече четвърти ден да събере откършените от вятъра клони до перилата.

Просто, преминаващите по стълбите са ги изритали настрани, за да не ги запушват.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина