АктуалноВластГрадътИзбор на редактораМненияНовини

„Болният“ кмет обезличи званието Почетен гражданин на Пловдив – СНИМКИ

Пореден гаф на служба Протокол в Общината и една новина, за която няма да бъдете информирани от пресцентъра на Здравко Димитров   

След като излезе в болничен за последната съдбовна сесия на местния парламент и няколко часа по-късно мистериозно оздравя за коледния банкет на администрацията, там градоначалникът свърши малко представителна работа за града.

Кметът – болен за сесията, но здрав за банкета

Това става ясно от публикация в страницата на популярните изпълнители от близкото минало – дует Братя Аргирови.

Припомняме, че Общинският съвет на Пловдив взе решение те да бъдат удостоени със званието през юни т. г.

Благовест и Светослав Аргирови са станали официално Почетни граждани на град Пловдив на банкета на общината.

Това е новина, за която не бяхте и няма да бъдете официално информирани от Пресцентъра на Здравко Димитров. Защо ли?!

Много готино стоят удостоверенията за почетен гражданин на възглавничките в заведението

На първо място заради факта, че това е меко казано подигравка с всички личности, които са носители на най-високото отличие в историята и живота на Древния и вечен град.

Напомняме, сред тях са имената на: Димитър Кудоглу, д-р Стоян Чомаков, Йоаким Груев, Йосиф Шнитер, арх. Христо Пеев, Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Йоан Левиев, Борис Христов…, а в по-новите времена и Петър Стоянов, Лука Станчев, проф. д-р. Красимир Мурджев,дм, Соня Йончева и други.

Да бъдеш отличен по време на ведомствен банкет, докато всички ядат кебапчета и пият евтина ракия на фона на съмнително стойностна попфолк музика е тотална девалвация на наградата.

Както ви съобщихме по-рано по повод на общинския банкет, за който служителите платиха по 30 лева куверт, от хазната бе осигурена празничната програма, а за доброто настроение на празнуващите в програмата бяха обявени и братя Аргирови.  Звучи като сделка, нали – елате ни попейте и ние ще ви наградим…

На второ място от срам! Кой както иска да го разбира! Това важи особено за хората, участвали в скалъпването на този сценарии.

Срамът прозира и в скромния пост на братя Аргирови.

Възможно е самите те да са се почувствали засегнати от факта, че не са почетени в представителна зала на институция – Общината или Общинския съвет, които придават истинската тежест на това признание. 

И понеже животът и делата се познават в сравнение, то на трето място ще изтъкна предходните няколко церемонии. Например, последните две – проф. Стефан Костянев стана почетен гражданин за 70-ата си годишнина, или пък връчването на званието посмъртно на журналистът Нери Терзиева в Музея на Съединението на 6-ти септември и на Евгени Тодоров, който каза: Всеки град е голям, колко са големи почетните му граждани.

Така както повелява уважението и носителите на званието през годините!

При Братя Аргирови служба Протокол в сградата на „Стефан Стамболов“ 1 мощно изпусна юздите.

Поканени да забавляват балуващите общинари на банкет в Гранд хотел Пловдив. После между другото „болният“ кмет Здравко Димитров, който цял ден се кри от протестиращите пловдивчани, им окачи синьо-белите ленти, а председателя на местния парламент Александър Държиков му асистира с плакетите.

Гот е! Накрая дори им попяха…

Много низко изпълнение, господа управници!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

11 коментари

  1. 400 общински служители на банкет в Новотела, хапват скариди, пият скъпи питиета, а братя Аргиров ги забавляват. Платили били 30 лв куверт, айде бе!!! Пир по време на чума! Целия град тъне в мизерия – няма улици, няма тротоари, мръсотия, парковете трагични, те тръгнали да ядат и пият в Новотела. Жалко за Пловдив, жалко за България!

    1. ЗАВИСТЛИВАТА ЗАКАЧКА ОТ КОЛЕГАТА „наркос“ още повече откроява стойностната публикация от Т.Г. забелязваща се отдалеко и ототдавна на фона на всезнаещите акад. проф. д-р Разбиратели =член-кореспонденти на БАНда= с каквито се препълни Градът и Мадиите.

      „наркос“, какината, ти си КЪРВАВО засъхнало петно, жалко! Зико чупи тъпомера…

      Аз лично БЛАГОДАРЯ ЗА СТАТИЯТА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина