ГрадътЗдравеИзпод тепетоНовини

EVN подкрепя Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Свети Георги“

След дарение на медицинско оборудване през март, компанията осъществи ново дарение на клиниката, която третира поражения от контакт с високо напрежение

ЕVN България направи ново дарение на Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив. Дарението беше представено от Александър Сипек, председател на Съвета на директорите на EVN България и Доминик Ярмер, председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация, на среща с проф. д-р Кaрен Джамбазов, изпълнителен директор на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД Пловдив.

Сумата от 5000 лв. ще се ползва по усмотрение на клиниката, след като през март тази година вече бяха закупени нервстимулатор, видео ларингоскоп и специализирана мобилна количка за доплер ехограф.

„За нас в EVN е традиция да подкрепяме най-голямата болница в страната и нейните медици, които имат нелеката задача да се грижат за здравето на всички нас и на които разчитаме всекидневно. Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия е мястото, където се третират травми от изгаряния. Това са едни от най-тежките травми, които съществуват в нашия енергиен сектор“, заяви г-н Сипек при приемане на свидетелството за дарение.  

УМБАЛ “Свети Георги” е най-голямата болница в страната. В болничната структура се включват 65 клиники, отделения и лаборатории и звена с обслужващи и помощни функции.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина