АктуалноГрадътКултураНовини

Евгени Тодоров: Всеки град е голям, колко са големи почетните му граждани

„Всеки град е голям, колко са големи почетните му граждани“, това написа журналистът Евгени Тодоров в Паметната книга на носителите на званието.

И добави: „Още има какво да дам!“.

Един от доайените на професията в града под тепетата получи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България и празник на града от ръцете на председателя на Общинския съвет Александър Държиков и кмета Здравко Димитров в знаковата Зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей днес по обяд.

Той е удостоен със званието заради „значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив“, пише в решението на местния парламент, прочетено пред присъстващите от Съветник №1.

Снощи, докато се подготвях за церемонията, реших да погледна в какъв списък попадаме, разказа отличеният

Оказа се, че има великани на духа /не, „е не ги знаех/, пред които се чувствах джудже, да кажем. Тук-таме обаче срещнах имена, които ме накараха да помисля, че не съм толкова дребен. Имена на хора, минали случайна през града, някои дошли специално и влезли през задната врата, така да кажем…“

Евгени припомни и благодари на тези, които направиха предложението  – бившият областен управител Йордан Иванов, който бе сред присъстващите и съветниците, които го гласуваха.

„Ние с Нери винаги сме искали и цял живот сме работили за това Пловдив да бъде един достоен за живеене град.“

Посмъртно званието получи и неговата съпруга Нери Терзиева.

Очаквайте подробности. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Браво, Евгени, голям си! Вие от Подтепето учете се от него. Запознайте се с неговата независима журналистическа позиция и събирателската дейност свързана с миналото на Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина