АктуалноБългарияГласовеНовиниОбразование в Пловдив

4 университета в Пловдив затварят врати

Четири държавни висши учебни заведения в Пловдив обявиха, че се присъединяват към националния протест на университетите в страната. Припомняме, че днес общо 44 ВУЗ-а няма да отворят врати, след като Съветът на ректорите обяви миналата седмица решението си на 20 май академичните институции да не работят заради обещано и неполучено индексиране на заплатите в сектора.

Учебен процес днес няма да има в Академията за музияклно, танцово и изобразително изкуства „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, Университета по хранителни технологии, Медицинския университет и Аграрния университет. От там декларираха, че се присъединяват към справедливото недоволство на висшите училища срещу намаленото финансиране на българското висше образование и уточниха, че администрацията и преподавателите остават в готовност за извършване на дейности от неотложен характер.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. МУ Пловдив е един от най богатите университети в страната! Взимат се луди пари за такси на студенти, да не говорим колко чуждестрани студенти учат с какви високи такси. Толкова пари има в този университет че строят като луди защото не могат да ги откраднат по друг! Да искат и още пари от държавата вече е наглост! Но в България сме свикнали с това нали

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина