АктуалноГрадътНовиниРазследване

Премахват „временния път“ от тротоарите на бул.“Свобода“ след протеста на съкварталците (ВИДЕО)

Багери събират чакъла, посипан в зелените площи на тротоара на бул.“Свобода“. Видеото ни изпратиха хората от квартала.

Това се случва само ден след срещата на протестиращите срещу изграждането на велоалея там пловдивчани с главния инженер на Общината и представителя на фирмата-изпълнител на ремонта. В сряда те не успяха да убедят хората, че имат проект и документи за тази дейност. Подробности може да си припомните ТУК.

Репортер на Под тепето опита да се свърже с главния инженер Йордан Калев на телефона, на който сме го откривали за коментар обикновено.

„Ами не е удобно защото ми звъните на личния телефон. Не знам кой ви го е дал. Довиждане, приятен ден,“ отсече инж. Калев.

Издирихме и друг негов номер, на който обаче той не отговори.

Това доказателство за нашата правота ли е, питат протестиращите от бул.“Свобода“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Пълна идиотия. Най-малкото една хубава велоалея може да се направи. Зелените площи там са огромни, не виждам как велоалея с широчина 170-200 см може да е проблем. Уви, явно Общината побърза да се предаде пред протеста на 7-8 човека.

  2. Кукувци ,затова си паркират колите където им падне в зелените площи ,защото са еко ,и карат коли по на 20 години и горят въглища през зимата .
    Немога да разбера ,защо трябва една шепа хорица да решават какво трябва да се прави .Аз съм за нови паркоместа ,велоалея и т.н .

  3. Добре, защо!?
    Този път истински се надявам кмета на района и архитекта да не се уплашат както направиха преди години когато банда изтрещели бабички ги заплашиха,че ще минат в гражданско неподчинение ….
    И тука да попитам репортера защо не дава дума на други жители на района,ми само на олигофрените, които не искат да има каквато и да е промяна, свикнали да живуркат в мизерията?
    Аз лично съм За да има паркоместа, пешеходна зона и велоалея . За успокоение на зависимите факта,че ще се вземе от поляната не означава,че въздуха ще се замърси повече.
    Друго, което права впечатление,е че някои лица от снимките не са от квартала.

    1. Не е нужно никой от никого да се плаши.
      Нужно е да има ред и спазване на закони.
      И най-малкото в общината да се научат, че града не им е бащиния и да си оправдават усвояването с ненужни проекти …
      Или поне като го правят да го правят както трябва …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина