АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Ноември 2018-а ще бъде март 2019-а

Тогава ще е готов подлезът под Пощата

Отварят тунела на Гладстон догодина напролет

Таня Грозданова

Тунелът и подлезът под Централна поща няма да бъдат отворени в първоначално обявения срок – 30 ноември тази година. Това стана ясно по време на коментар на кмета Иван Тотев днес в кулоарите на Общинския съвет на Пловдив, по повод настилката на площад „Централен“.

От думите му стана ясно, че строително-ремонтните дейности отдолу в подлеза на улица „Гладстон“ ще продължи и след това. Причината –  едва след стартиране на ремонта станало ясно, че има много елементи за смяна, което ще отнеме повече време.

През последните седмици фирмата-изпълнител работи по укрепването и изолацията на съоръжението откъм Цар – Симеоновата градина.

Припомняме, че ремонтът на подлеза започна на 20 юли тази година. Работи се на три етапа. Първият касае частта на съоръжението на бул. „Цар Борис III Обединител“ над бул. „Княгиня Мария Луиза“; вторият е пред Централна поща; третият над ул. „Гладстон“.

Очакванията са през март догодина ремонта на подлеза да приключи. Настилката за горната част на тунела – площадната, е поръчана, така че работата няма да пречи на по-нататъшните дейности по обновяването на площад „Централен“, уточни кметът.

„Надявам се до месец да пуснем булевард „Цар Борис Трети Обединител“ за движение. Подлезът на „Гладстон“ засега ще бъде пуснат през месец март, тъй като се оказа, че ремонтът е доста сложен и изисква подмяна на цели платна, което увеличава работата и срока. Редовно се провеждат оперативки, като проектантът предвижда какво трябва да се направи своевременно. Някои неща не бяха ясни преди да започне реалната работа. Целта ни е качествен основен ремонт, какъвто не е правен повече от 30 години и какъвто е повече от наложителен.“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Най-дразнещото е, че си правят каквото искат без да питат никой.
    Набодоха едни лампи по булеварда които да светят на тротоарите, без да има какъвто и да е ефект от това.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина