АктуалноБългарияВластГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниПод лупа

Централна поща-Пловдив, или когато с държавата живеете в една кооперация – ВИДЕО

Водим ви във вътрешността на една огромна сграда, която от десетилетия, видимо, стои непроменена, а във вътрешността си е почти неизползваема. Това е Централна поща– съвременната градска язва на централния пловдивски площад. Под тепето продължава да е единствената медия, която през годините алармира за състоянието на зданието и опасностите от пребиваване и премиване. Преди по-малко от месец ви показахме меко казано незадоволителното отвън и трогателно плачевното му състояние отвътре във фоторепортаж. Само два дни по-късно от „Български пощи“ влязоха в обяснителен режим с мотива, че притежават едва 1/3 от Централна поща в Пловдив, че другият собственик на сградата не им съдейства и те нямат пари да ремонтират общите части.

Под тепето се свърза с другия собственик на сградата „Булинвест“ ЕООД* и управителят на дружеството Тодор Колев. До колко е вярно всичко това, обявено в официално прессъобщение до медията ни, ви показваме в днешния епизод на видеоподкаста „В Капана“ на Под тепето.

В него ще видите как изглежда сградата на Централна поща отвътре и ще се изненадате, колко трудно е да си съкооператор на държавата.

Вижте повече във видеото

*Припомняме, че през 2010-а г. Виваком (бивша БТК) продава няколко така наречени „пощенски палати“ в различни градове, като пловдивската е последната голяма. Така бизнесменът Тодор Колев, собственик и управител на фирма „Булинвест“ ЕООД, придобива 69% от сградата на Централна поща в Пловдив. Още тогава инвеститорът декларира, че смята да превърне сградата на пъпа на Пловдив в търговски и административен център. Другите 31 процента са на Български пощи.

От тогава до днес са сменени 10 ръководства на държавното дружество, направени са няколко частични закърпвания, изписани са папки с писма, а сградата продължава да изглежда така.

Май като в повечето ж.к. единият от съседите не иска нищо да се случва, до пенсия и след това.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. ДА СЕ ОТНЕМЕ ВСЯКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ОТ ОБЩИНАТА ДА ИЗВЪРШВА СДЕЛКИ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И ЗЕМЯ.

    ДОКАЗАНО Е, ЧЕ ПРИ ВСИЧКИ „СДЕЛКИ“ ГРАДЪТ ГУБИ МНОГОКРАТНО. ТОЕСТ „СДЕЛКАТА“ Е ДАЛАВЕРА.

    БИЛО ОТ „НАИВНОСТ“ БИЛО ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, БИЛО С ПРЕСТЪПЕН ЗАМИСЪЛ. СЕЛСЪВЕТЪТ НЕ Е РЕАЛТОР.

    СПИРАМЕ КРАЖБИТЕ. ОТВАРЯМЕ ДЕБЕЛИТЕ ПАПКИ НА ТРУПЧЕТА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина