Слагат видеонаблюдение в Природонаучния след вандализма

Живот

Загрижени хора помагат на ръководството на музея след инцидента, мъж дарил сепията си

Природонаучният музей ще има видеонаблюдение до края на седмицата, за да се изключат възможностите за вандалски прояви, като тази, която скандализира всички миналата седмица. Няколко животни в аквариума загинаха от стрес заради действията на неизвестните до този момент странници, които се гавриха с водните екземпляри и откраднаха няколко тропически рибки. Беше неочаквано за нас. Потресени бяхме, но взехме мерки и няма да допуснем подобно нещо втори път, подчерта директорът на музея Огнян Тодоров. Той разкри, че загрижени хора са помогнали на него и екипа му при възстановяване на живота в аквариумите, като дори някои са подарявали собствените си домашни водни любимци. Мъж от Асеновград дал сепията си, за да живее тя в Природонаучния и да радва посетителите.

Тодоров отчете, че само за седмица приходите на музея са 17 хиляди лева. Кметът Иван Тотев подчерта, че цялата печалба, която калкулира обновеният комплекс, остава там, за да върви надграждане и да се инвестира в качеството на услугата. Опашките от хора продължават да се вият пред вратите на Природонаучния, като всички коментари на посетителите са положителни. Тази седмица в планетариума ще бъде завъртян нов филм- „От земята до Вселената”, който бил изпъстрен с много визуални ефекти. В момента се довършва преводът му, съобщи Огнян Тодоров.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Слагат видеонаблюдение в Природонаучния след вандализма

  1. Защо в най-модерния природонаучен музей на балканския полуостров слагат видео наблюдение след, а не преди вандалските прояви!?!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.