Разглобяват Ядрото в Капана, станало опасно

Живот

Откритата сцена се премахва с консенсус между общината и Едно

Ядрото днес Ядрото през лятотоОткритата сцена Ядрото в Капана от днес е в процес на ликвидация. Поне временно. Дървесината от създадената само преди малко повече от година трибуна за култура под небето се премахва от екип на „Драгиев и Ко”, при все шума който се вдигна около създаването й. Това се случва с консенсус между община и организацията, по чиято инициатива бе изградено Ядрото- Едно. Причината е, че в рамките на изтеклите повече от 12 месеца откритата сцена е станала опасна и в този си формат има нужда от непрекъсната поддръжка, тъй като дървото попада под ударите на всяка прищявка на времето. Днес бяха свалени дървените пилони, под чиято сянка в горещите летни дни се криеха десетки почитатели на Капана. Останаха само два от тях, но вероятно още утре ще бъдат отстранени. Очаква се още премахването и на дървения подиум, който прогни на много места.

Така изглежда в момента откритата сцена в КапанаЯдрото бе дело на архитектурното студио от Норвегия Гaртнерфуглен, което работи по проекта си със стажантите на пловдивската архитектурна седмица. Кътчето в квартала бързо се превърна в център на не едно и две фестивални събития. То стана място за концерти, лекции, презентации и дебати, прожекции, работилници и партита. Какво ще се случва от тук нататък с единствения открит общински терен в Капана и как ще изглежда в бъдеще той- не става ясно. Не става ясно и защо се стигна дотук с една немалка инвестиция за промяна облика на квартала на творческите индустрии.

И президентът посети Ядрото през лятотоКонцерт в Ядрото

Споделете ни във:

2 коментара за “Разглобяват Ядрото в Капана, станало опасно

  1. Кога медията Ви (и не само Вашата) ще обърне внимание на това, че паветата на доста улици в “Капана” бяха заменени с бетонни блокчета? Не е ли необходимо да се потърси обяснение от управниците ни за това? Не е ли необходимо да погледнете някои документи, според които това е недопустимо? “Капана” си има граници. Той не е само няколко улички в средата му. При толкова много публикации за ценността на паветата, защо сега си затваряте очите и мълчите?

  2. Парите нали са усвоени, какво като е било за нещо неподходящо и неполезно за града. Изобщо, цялата тази идея с Капана беше доста измъчен опит да се измести културният център на града към квартал, който никога не е било такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.