Пловдив е сцена, Сцена на Кръстопът

Живот

Божана Апостолова подари течен малцов букет на театъра за старта на фестивала

Иво Дернев

От тази вечер Пловдив е официалната театрална столица на България в следващите две седмици. Преди минути официално бе открит фестивалът „Сцена на кръстопът”. Голямата зала на Драмата бе пълна от зрители, дошли да дадат началото на 22-я поред културен септемврийски форум със спектакъла „Ромео и Жулиета” на балет „ Арабеск”.

Предстоят ни изключителни дни. Ще видим най-доброто от българския театър, каза от сцената домакинът на феста- директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.

Заместник- министърът на културата Румен Димитров поздрави публиката и  предаде пожеланието на министър Боил Банов към организаторите на театралния форум и пловдивските зрители. „Както се казва в новия химн на фестивала: „Да го пазим в душите си като наше дете”,  прочете министърското обръщение Румен Димитров.

На финала на официалната част на сцената нахлу издателката Божана Апостолова, която по стара нейна традиция сложи галон уиски пред всички. Малцовият еликсир бе за домакина Кръстю Кръстев. Благодарим от сърце за цветята на Божана Апостолова, отговори директорът на Драмата, вдигайки течния високоалкохолен букет.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.