Опашки за литература на Алеята на книгата

Живот

Хората се тълпят пред 14-те издателски шатри, въпреки жегата

Опашки за качествена литература се вият пред всяка от шатрите в Алеята на книгата на Площад Централен, която бе открита официално тази вечер. 40 издателства представят заглавията си в гигантската книжарница на открито. Хората се тълпят, въпреки юнската жега. Купува се всичко. От класика, през съвременна проза и поезия, до детска литература и книги за здраве, обяснява дама зад една от 14-те шатри.

Всяко от издателствата е пуснало сериозна промоция на книгите си. Сред най-търсени са секциите с разпродажби, където могат да бъдат открити интересни заглавия дори срещу левче.

За първи път по време на пловдивската Алея е организиран и Литературен кът, в който ще се проведат част от фестивалните събития на „Пловдив чете“. Алеята в Пловдив се провежда заедно с 16-ото издание на литературния фестивал, чийто организатор е издателство „Жанет 45”. Официалното откриване на Алеята на книгата се случи именно на Литературния кът, със специалното музикално участие на „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев и Ива Ичевска и Валентин Илиев от „Арт Войс Център Пловдив“.

От вторник до събота, от 19:30 до 20:00 ч. сцената на Литературния кът на Алеята е отворена с рубриката ПРЕДСТАВИ СЕ САМ. Ако желаете да ни разкажете, или почетете, очакваме ви. Запишете се предварително на [email protected] или елате директно на Алеята, призовават организаторите.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.