Коктейли в града

Живот

Екипът на дигиталния пътеводител LOST IN PLOVDIV на Пловдив ще разкрие не само предпочитаните от нас местенца, но и няколко любими коктейла, които задължително трябва да пробвате, за да се насладите на майсторството на хората зад бара

Не искаме да пускаме летните вечери да си отиват и все още си се представяме на плажа, отпивайки от питието и с разрошени от  бриза коси. Е, не е точно така, защото в Пловдив морски ветрец няма, но впечатляващи с вкуса си коктейли има. Може би да смесиш няколко съставки в шейкъра и да добавиш по щипка оттук и оттам изглежда лесно, но се оказва, че миксологията си е цяла наука, за която се изисква не само изключително познание за продуктите, но и дързост и желание за експерименти.

Екипът на дигиталния пътеводител на Пловдив ще разкрие не само предпочитаните от нас местенца, но и няколко любими коктейла, които задължително трябва да пробвате, за да се насладите на майсторството на хората зад бара.

В Gingertale може да пиеш сутрешното си кафе в уютната атмосфера на Капана и с изглед към Главната улица, но може и да прекараш вечерта в компанията на любими хора с коктейл в ръка и удобни обувки за танци. Коктейлите тук са невероятни и не, изобщо не преувеличаваме, защото са специално разработени от 3oz Bartenders Crew и са напълно концептуални в духа на мястото. Смесица са от алкохолни напитки и безалкохолни моктейли, а два от тях са посветени на суинг културата за всичките ѝ почитатели по света – Lindy Hop и Shim Sham. Безалкохолна джинджифилова бира, липа, краставица, годжи бери са само малка част от използваните съставки, които държим да отбележим, че са здравословни и напълно във философията на един по – „зелен” начин на живот.

„Barber & Cat“ бързо събра погледите на хората, не само защото е в любимия арт квартал, но и защото носи сърце и душа. Задължително отделете специално внимание на най-важното нещо в бара – коктейлите. Това е една от основните посоки, в които се развива бара. Можете да опитате познати класики или нов прочит, дело на барманите в него. Маш Митака (главният барман) твори чудни изкушения за топли и студени дни. Ако не знаете какво ви се прие – не се притеснявайте да му се доверите. Ще ви приготви нещо точно по вкуса ви.

Вижте всички предложения в статията на LOST IN PLOVDIV

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.