ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Война за палмите в Пловдив

Каназирева и Тотев се захапаха заради екзотичните дръвчета

Image title
Словесна война се разгоря заради мини палмовите горички, които се появиха през лятото на няколко места под тепетата. Общинската съветничка Дани Каназирева захапа кмета Иван Тотев по казуса с озеленяването. Областната лидерка на партията на Кунева внесе питане до градоначалника за екзотичната растителност в града. В последно време в нашия град се наблюдава рязка промяна в озеленяването, като явно в тон с глобалното затопляне, навсякъде в Пловдив са поставени палми. Такива има и до Джумая джамия и останките от Римския стадион, въпреки че не са традиционни видове Image title
растителност за България. Това, освен учудването на пловдивчани, води и до неправилна оценка от страна на туристите какво е представлявал древният Пловдив. Мнозина смятат, че появата на палми около Римския стадион, Католическата църква, колелото на панаира, пред новата църква в „Тракия” е кич и проява на лош вкус. Колко са палмите, поръчани от общината, и каква е тяхната стойност, пита Каназирева.

Общината похарчи 15 хиляди лева за палмите. При положение, че струват много повече. Така  че драма няма. Да не се притеснява г-жа Каназирева, ще обгрижваме дръвчетата през зимата в оранжерията към разсадника и това няма да струва нищо, тъй като тя и без това работи през зимата. Допълнителни разходи за палмите няма да има, отговори кмета.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина