ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Бойко дава старт на строежа на спортна зала на ПУ

В навечерието на 50-годишнината си вузът се изкачи на 2629 място в световната рейтингова класация
Image title
Премиерът Бойко Борисов ще даде старт на строежа на спортния комплекс на ПУ през седмицата, съобщи на официалното откриване на тържествата за 50-годишнината на висшето училище ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов. Първият транш на държавното финансиране от близо 3,5 млн. вече е на лице, а проектът фигурира в кадастралния план на Пловдив. За 10-12 месеца ще бъде готов за експлоатация спортният комплекс с 1100 места, игрище за волейбол, баскетбол, хандбал и художествена гимнастика. Ще има четири ринга и тепих за борба, съблекални, треньорски стаи, бани, лекарски кабинети.
В навечерието на половинвековния юбилей стана ясно, че пловдивската Алма матер се изкачила на 2629 позиция от общо 15 хил. университета в световната класация.
Планира се изграждане на учебно-аудиторен комплекс с 2 големи аудитории, 5 семинарни зали, 5 лаборатории и център от типа „бизнес инкубатор”. До два месеца стартира ремонт и на къщата в Старинен Пловдив, предоставена от общината за културен център.
ПУ „Паисий Хилендарски” вече има своята първа книжна история в лицето на юбилейния алманах с резюмета на всички научни и административни звена и фотографии от основаването му през 1961 г. до момента. Във фоайето на първия етаж бе открита изложба с фотоси от ежедневието на висшето училище, чествания и церемонии, както и факсимилета на указа, с който се създава пловдивската Алма матер. Идеята е изложбата да остане постоянна и непрекъснато да се допълва.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина