ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Графа е невинен

Съдът оправда бившия кмет на Стамболийски Иван Атанасов

Image title
Графа е невинен. Днес пловдивският окръжен съд оправда бившият кмет на Стамболийски Иван Атанасов по обвинение, че е превишил правата си с цел да набави облага за другиго.
Известният с аристократичния си прякор екс градоначалник бе признат за невинен в това, че за периода от 27.04.2000г. до 19.09.2003г. при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е превишил правата си, визирани в чл.44, ал.1, т.7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация с цел да набави за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици за „БКС-2001-Стамболийски” ЕООД в размер на 5 995 лева.
Атанасов бе обвинен за сключване на договори, ощетили общината. Магистратите прецениха, че от събраните доказателства по делото,  както и от показанията на свидетелите, става ясно, че не е налице превишаване правата му като кмет. Също така не може да се направи извод, че деянието е извършено с цел да се причини вреда или да се набави облага някому. Липсват данни и че е била налице опасност от настъпване на немаловажни вредни последици. Прокуратурата вероятно ще обжалва решението в 15 дневен срок пред Апелативен съд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина