ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Благотворителната инициатива „Кутия за книги“ дигитализира Дом за деца „Олга Скобелева“

По време на предната инициатива бяха събрани над 2 000 лева, с които бяха закупени лаптопи и мултмедия за децата
 
Кутия за книги е благотворителната дарителска кампания, която има за цел да дигитализира всички домове за деца в България. Как да участваш? Всеки може да дари прочетени книги в специалните „Кутии за книги“ в Пловдив или да закупи книги на много символична цена от благотворителните разпродажби на JCI Plovdiv. 
 
По време на благотворителната разпродажба на Капана Фест през юни JCI Plovdiv събраха над 2000 лв., с които закупиха 4 лаптопа, един настолен компютър, мултимедия и принтер за Дом за деца „Олга Скобелева“ в гр. Пловдив. „Успяхме да осъществим това щедро дарение само благодарение на партньорите ни от Impacto.bg. Благодарим им от сърце!“ – Ивелина Начева, ръководител на проекта.
 
На 28.08 JCI Plovdiv дариха закупената техника на Дом за деца „Олга Скобелева“, а с книгите, изгубили физическата си стойност, организираха специални работилници „Направи си сам“, по време на които децата сами вдъхнаха нов живот на овехтялата хартия, претворявайки я в арт декорация за стена, масички за кафе и фунийки за цветя. В края на деня децата имат удоволствието да гледат филм на чисто новата си мултимедия. 
 
Не пропускайте да се включите в следващата благотворителна разпродажба на JCI Plovdiv по време на Shake That Хълм от 02 до 03 септември 2017 г. , която ще се проведе в градинката на Младежкия Хълм. 
 
Събраните средства от това събитие ще бъдат инвестирани в закупуването на компютри за Дом за деца лишени от родителска грижа „Васил Петлешков“ в гр. Брацигово.  Книгите, изгубили физическата си стойност, отново ще бъдат използвани за специални работилници „Направи си сам“. 
 
Къде можеш да дaриш книги?
 
Кутиите за книги, в които да дарите прочетени книги, можете да намерите на следните места в Пловдив:
ОУ „Екзарх Антим Първи“ – ул. „Захари Стоянов“ 86
ЕГ „Иван Вазов“ – бул. „България“ 121
ЕГ „Пловдив“ – бул. „България“ 123
Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ – ул. „Цар Асен“ 24
Технически университет София, филиал Пловдив – ул.„Цанко Дюстабанов" 25
Limacon Event Center – бул. „Марица“ 154 А
BizLabs – бул. „Шести септември“ 152
Канапе –  ул.„Братя Пулиеви“ 1 
Котка и Мишка – ул.„Христо Дюкмеджиев“ 14
Отсреща –  ул.„Бетовен“ 12
 
Благодарим на всички, които дариха книги в нашите Кутии за книги, както и на хората, закупили книги от първата разпродажба, по време на Капана Фест. 
 
Очакваме ви на 02 и 03 септември по време на Shake That Хълм от 13:00 до 21:00ч. в градинката на Младежкия хълм и нека дигатализираме всички домове за деца в България!
 
Повече информация за инициативата ще откриете на:  https://goo.gl/BhBDXw 
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина