ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Дърво на доброволчеството даде старт на кампания на Пловдив 2019

Първата инициатива на доброволческата кампания бе да засади японски клен в Цар-Симеоновата градина

Десетки студенти, ученици, професионалисти от различни сфери и граждани се включиха в събитието, с което бе даден старт на Доброволческата програма на Фондация “Пловдвив“ 2019. На 19.11.2016 г. инициативата започна със засаждането на японски клен в Цар – Симеоновата градинка. Тя продължи с дискусия в Център за сценични изкуства “Stage 51“, където гостуващи лектори от страната и чужбина споделиха опита си в доброволческите инициативи, вдъхновението на доброволците и каузите, ползата от тази дейност за „Пловдив 2019“ и самите доброволци. Всички гости потвърдиха бъдещото си активно участие, подкрепяйки инициативи на Европейска столица на културата. 

Гост лекторът Нийл Питърсън сподели опита на една от най-успешните европейски столици – Ливърпул 2008. Като експерт и ръководител на доброволческата програма на Ливърпул, Питърсън говори за социалното влияние на доброволчеството, в контекста на създаването на големи културни събития и добави, че девет години по-късно доброволците на Ливърпул 2008 продължават да бъдат активни и да вземат участие в различни събития от културния и социален живот на града. В презентациите се включи и един от първите доброволци на Пловдив 2019 – Манол Пейков. Известният пловдивски издател и член на Управителния съвет на фондацията говори за вдъхновението от това да си доброволец. 

Енцио Ветцел – директор на Гьоте-институт, сподели възможностите за съвместно сътрудничество с ЮНЕСКО и културните институции в България. В срещата взеха участие и представители на една от най-популярните платформи за доброволчество в България -Time Heroes, от популярния PLOVEDIV, както и Център за развитие на човешки ресурси – Еразъм +, Национален алианс за работа с доброволци – Пловдив и Дружество за ООН в България.

За енергията, запознанствата и приятелствата, като най-приятната част от работата на доброволеца, разказаха и десетките доброволци, които вече се присъединиха към екипа на “Пловдив 2019“ и участваха активно в организиране на събитието.

ФОРУМ 2019 е платформа от информационни семинари и събития с основен фокус проектът „Пловдив – Европейска столица на културата (ЕСК) 2019“. 

Каним ви да станете част от доброволческата програма на Пловдив 2019. Включете се на: http://plovdiv2019.eu/volunteers

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина