ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Възраждат Куклен с два големи инфраструктурни проекта

2 милиона лева ще се харчат за промяната облика на града

Започват големите инфраструктурни ремонти в Куклен. Градът ще промени облика си в следващите месеци със старта на проектите по реновиране на уличната му мрежа и част от образователните и детски заведения. Кукленци са в очакване на Възраждане, след като населеното място циклеше тотално в години на пълен застой и слабо общинско управление.

Промяната ще се случи благодарение на спечелените близо 2 милиона лева по оперативни програми. Двигател на работата по тях е председателят на местния парламент Пламен Гошев. В процеса съдейства и кметът Мария Белчева. Тя трябваше да контролира работата на консултантите и внесе кандидатските проекти за разглеждане пред управляващия орган. След решение на Общинския съвет, на 3 октомври Община Куклен входира проекти по Програма за развитие на селските райони за основен ремонт и рехабилитация на улиците „Демокрация”, „Възраждане” и „Плиска”. Общата дължина на заявените за реконструкция обекти е 1330 метра, което включва освен асфалтиране, и цялостна подмяна и на съпътстващите електро и В и К съоръжения. Общата стойност за финансиране на проекта е 1 223 987 лв.  

Вторият проект също е по Оперативна програма за развитие на селските райони. С него ще бъде реконструирана детска градина „Приятели”. Ще бъдат обновени неремонтираните детски площадки и изградена една нова, съобразени с различната възраст на децата, обезопасени и пригодни за повече детски спорт. Общата стойност на този проект е 852 609 лв. И двата проекта трябва да се финансират на 100% безвъзмездно от ЕС.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина