ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Много изненади ни очакват на дрон фестивала в Пловдив

Шоу програма и дрон презентации в петък и събота вечер

Организаторите пазят най-доброто в тайна

Паулина Гегова

За първи път в България се организира дрон фестивал, който се стреми да не се затваря в границите на държавата ни, а да е космополитен. Точно затова в петък и събота на Римския стадион ще се проведе международния филмов фестивал DroneUp.

Ще се включат участници от 5 континента, 32 държави с общо 36 късометражни филма, с дължина максимум до 6 минути. Петъчната вечер ще започне с неочакваното, като организаторите ни обещават нещо зрелищно, за което ще се говори дълго време. Освен филмите ще има и музикална и шоу програма с танцьори в различни стилове и изпълнители в лицето на родният и добре познат Dj Skill, както и заслужилият си световно признание Skiller.

Категориите, в които ще се състезават участниците са 6, като за всяка е отделен награден фонд. Те са: природа; пътуване; град; екстремно, диво, култура и спорт; разказ и история; България.

Екипът, стоящ зад всичко се състои от млади и амбициозни хора от цяла Европа – България, Дания, Полша, Норвегия. Целта им е да покажат нашия свят, нашето ежедневие през птичи поглед. Тогава всичко изглежда по-красиво. Организират го в Пловдив, защото градът разполага с всички предпоставки за природни, исторически, архитектурни и културни забележителности, които могат да се покажат на световен мащаб. Точно и затова БНТ предоставят филм, направен специално за Пловдив, с който ще се открие фестивалът.  Освен всичко ще се раздадат и статуетки на победителите, които организаторите Петьо Петков и Веселина Шаранкова също не показаха.

За сега, най-големият дрон фестивал в света се провежда в Ню Йорк, но този в Пловдив е вторият изобщо провел се някога, което дава шанс да се развие. Община Пловдив, в лицето на Амелия Гешева, подкрепят екипа и са горди, че са избрали именно града на Тепетата за целта.

Всичко ще бъде изрядно, забавно, свободно, но и професионално. Специализирано в кинематографията 5 членно жури ще оценява прожекциите, като главен представител ще е българският аниматор Златин Радев, който беше номиниран за Оскар през 1991г. за анимацията си „Консервфилм”.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Във всичкото многословно словоблудство в което как пък тъкмо на индженерина г-на Иб. Тотева името е пропуснала, провинциЯлната „жорнализка“ г-ца Гегова пропуска да спомене, че цялата тая инициатива ОТОТДАВНА ПЛАНУВАНА И ОБЯВЕНА Е НА „ДРОН’АП“ КЛУБ ОТ КОПЕНХАГЕН. ДАНИЯ (за сведение на г-цата), ЕВРОПА. Че са го поместили в Пловдив, а не в албанската Тирана не е заслуга на нашенски „организатори“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина