ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Четвъртата вечер на турската поезия ще се проведе утре

Четвърта традиционна вечер на турската поезия организира в четвъртък, 19 май, от 18:00 часа Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщиха от висшето училище. Събитието ще се проведе в зала „Професор Йолов“ на хотел „Рамада-Тримонциум“ – Пловдив.

Организаторите от сектор „Турски език“ на катедра „Общо езикознание и история на българския език“ уточниха, че програмата предвижда рецитал на известни и обичани турски поети като Джан Юджел, Атила Илхан Назъм Хикмет, Орхан Вели, Джахит Съткъ Таранджъ, Юмит Яшар, Мевляна Джеляледин Руми и др. Студенти от I-ви до  IV-ти курс ще изпълнят и няколко песни на турски език. По време на вечерта на турската поезия ще бъдат обявени резултатите от конкурса за превод на турска поезия и ще бъдат наградени отличените студенти.

Като гости на събитието се очакват дипломати от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, както и преподаватели от Пловдивския университет.

Провеждането на Вечерта на турската поезия се превърна в традиция за студентите от специалността „Бъл­гар­ски език и тур­ски език“, подчертаха организаторите. Тази година тя ще се проведе за четвърти път. Самата специалност е създадена през 2009 г. във Фи­ло­ло­ги­че­ския фа­ку­лтет. Ней­но­то от­кри­ва­не е в отго­вор на на­ра­ства­щия ин­те­рес към изу­ча­ва­не­то на ку­лту­ри­те и ези­ци­те на стра­ни­те, ко­и­то са на­ши съ­се­ди на Бал­кан­ския по­луос­тров. Специалността „Бъл­гар­ски език и тур­ски език“ традиционно се радва и на силен интерес от страна на кандидат-студентите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина