ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

25 любопитни факта за животните, които ще ви усмихнат

Животинският свят е необятен, интересен и загадъчен. Всяко животно играе важна роля в живота на нашата планета както като част от хранителната верига и кръговрата, така и като част от развлекателния живот на хората, тоест те ни носят щастие, ние се наслаждаваме на величествената природа на дивите, намираме утеха и радост в домашните, помощ идва от впрегатните, а други животни ни хранят. Последното е тъжно, но така е устроен света. И все пак темата е друга – нека ви покажем няколко интересни факта за прекрасните животни, които ще ви усмихнат.

Екатерина Стоянова

  1. Катеричките засаждат стотици нови дървета всяка година, защото забравят къде са заровили половината от жълъдите и другите видове ядки, които събират за зимния период. Друго интересно при тях е, че те осиновяват бебета, изоставени от други катерици.
  2. Пингвините са моногамни животни, както повечето птици, да не кажа и всички. Те създават семейства, като мъжкият дълго време търси най-прекрасния камък, който да предложи на женската. Когато тя го приеме, тяхната връзка става неразривна, до края на дните им.
  3. Делфините общуват помежду си, както е известно. Интересното е, че си имат имена и ги използват, когато контактуват.
  4. Мидите могат да променят пола си,  в зависимост от това кой е по-подходящ за чифтосване в момента.
  5. Когато мъжко и женско кучета си играят, мъжкото е склонно да остави женското да победи, независимо от това, че е по-голямо и по-силно.
  6. Преди да се излюпят, пиленцата могат да комуникират помежду си и с майките си чрез набор от специфични звуци.
  7. Морските кончета също създават семейна връзка, която трае цял живот. Когато пътуват, мъжкият и женската се държат един за друг с опашките си. Когато женската забременее, тя снася яйцата си в корема на мъжкия и той ги износва.
  8. Кравите си имат най-добри приятели. Те избират приятел и комуникират най-често с него. Когато приятелите са разделени за дълго време, започват да се чувстват стресирани.

Друго интересно при тях е, че дават повече мляко, когато слушат смуут джаз и бавна, успокояваща музика.

  1. Гарваните са изключително умни птици. Те могат да имитират всякакви звуци, да бъдат научени на трикове, а също така, учени са забелязали, в следствие на дълги наблюдения, че тези птици могат да си правят трикове една на друга. Освен това, те имат  невероятна визуална памет и никога не забравят лица.
  2. Зайците показват щастието си, като подскачат високо във въздуха и се завъртат, както, може би, сте виждали в анимационните филми.
  3. Съществуват медузи, които са безсмъртни.
  4. Пчелите комуникират чрез танци.  Пчелите-работнички танцуват, за да кажат на другите къде се намира най-добрия полен.
  5. Когато плуват по гръб или спят във водата, водните видри се държат една за друга с лапички, за да не се изгубят по течението.
  6. Пеперудите усещат вкуса на цветята с краката си.
  7. Мравките, освен че са изключително работливи, са и много учтиви една към друга. Всеки път, когато се разминават, мравките се покланят една на друга.
  8. Когато гъделичкате хамстер, бъдете сигурни, че той усеща гъдел и се смее.
  9. Полярните мечки си правят услуги. Когато имат нужда от храна, защита или друг вид услуга, те търкат носовете си един в друг и ако всичко мине добре, едната помага на нуждаещата се.
  10. Жирафите издържат по-дълго без вода от камилите.
  11. Горилите могат да се разболеят от човешка настинка.
  12. Октоподите живеят сами и напускат дома си само при крайна нужда.
  13. Морските свинчета са изключително социални. В Швейцария дори е забранено те да се гледат самостоятелно – всяко свинче трябва да си има поне едно другарче.
  14. Конете показват емоциите си с лицева експресия, издавайки специфични звуци и движейки ушите си.
  15. Слоновете се страхуват от… пчели.
  16. Маймуните могат да броят
  17. Котките затварят очите си не само когато са уморени, а и от удоволствие и когато са много щастливи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина