ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

„И аз мога“ ще обагри сградата на общината в синьо

По инициатива на Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOО, сградата на Община Пловдив ще бъде осветена в синьо по случай Световния ден на информираност за аутизма на 2 април 2016. Събитието, което се реализира със съдействието на Пловдивска Община, е част от световната кампания на Autism Speaks ”Light It Up Blue” (“Освети в синьо”), в която тази година се включва и най-древният Европейски град.

2 април е обявен за Световен ден на осведоменост за аутизма от ООН през 2007 г. Всяка година на тази дата, “Освети в синьо” цели да привлече общественото внимание към състоянието аутизъм. В България то се отбелязва няколко поредни години от Сдружение “Тацитус” и Фондация “Стъпка за невидимите деца”, като в синьо се осветяват знакови сгради в София и страната. Тази година сред тях се нарежда и забележителният архитектурен паметник – сградата на Община Пловдив, построен през 1912 г.

В рамките на инициативата по света са осветени емблематични сгради, като Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, статуята на Христос Спасителя в Бразилия, Операта в Сидни и др.

През декември 2015, И АЗ МОГА откри Център за деца с аутизъм в Пловдив “И НИЕ МОЖЕМ / WE CAN TOO”, който работи активно с деца и родители. Това е първият по рода си Център в България, в който се създава фонд за подпомагане терапиите на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

За повече информация и записвания: www.wecantoo.org, [email protected], 0882 977 796.

Бъдете с нас пред Община Пловдив на 2 април вечерта!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина